Геріатричний будинок у Великих Дедеркалах ставлять за приклад по всій Україні

Геріатричний будинок у Великих Дедеркалах ставлять за приклад по всій Україні

31.03.19 08:40 0 1370
Я б дуже хотів, щоб такі центри, як у Великих Дедеркалах Шумського району були в кожній територіальній громаді. На цьому наголосив міністр соціальної політики України Андрій Рева, перебуваючи на Тернопільщині з робочим візитом, під час якого оглянув геріатричний будинок. Цей заклад для людей похилого віку, нагадаємо, він відкривав у 2017 році.

«Люди похилого віку заслуговують на те, щоб їхня старість була забезпечена, щоб вони відчували тепло та турботу з боку не тільки своїх рідних і близьких, але ж часто так трапляється, що їх немає, і сім'ю їм має замінити територіальна громада», – каже міністр соцполітики.

За його словами, можна побудувати красивий будинок, купити меблі, а люди там жити не будуть. «Чому? Тому що вони відчувають, що непотрібні. Але тут я чую дуже позитивні відгуки про даний територіальний центр. І коли вся наша країна буде складатися з небайдужих людей, тоді вона стане передовою в європейському заможному суспільстві», – зазначив Андрій Рева.

Даний геріатричний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян – це ще один успішно завершений довгобуд за останні чотири роки. Вартість об'єкта – понад 10 млн. грн. Кошти – із Державного фонду регіонального розвитку. Відділення розраховане на перебування близько 40 людей похилого віку. Перебування в геріатричному відділенні абсолютно безкоштовне й фінансується з Державного бюджету.

«Ще два роки тому, коли ми планували відкривати цей геріатричний будинок, багато хто був переконаний, що його будують не для людей, які проживають на Шумщині, а для батьків, дідусів чиновників та міністрів. Проте вже ці сумніви розвіяні. І мешканці геріатричного будинку не тільки із Шумського району, а й сусідніх – можуть перебувати в якісних та комфортних умовах», – підкреслив голова ТОДА Степан Барна.

Для того, щоб й інші райони охопити такими центрами, розглядають можливість перепрофілювати малокомплектні лікарні. «В такий спосіб ми зможемо вирішити ще одну глобальну проблему для людей похилого віку, котрі потребують особливого піклування, а з іншого боку зберегти робочі місця для працівників цих лікувальних закладів», – зауважив Степан Барна.

Більше фото за посиланням:

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відкрили ...
Наступна новина: На Тернопіллі ЦНАП у ...

КОМЕНТАРІ