Для чого потрібні тренінги?

Для чого потрібні тренінги?

31.03.19 19:40 0 3073

Ще зовсім недавно така форма навчання, як тренінги, була в нашій країні великою рідкістю. Але пройшло трохи часу, і вони стали невід'ємною частиною кадрової політики багатьох підприємств. Однак, незважаючи на те, що до послуг тренерів сьогодні вдається все більша кількість компаній, це не завжди супроводжується інформуванням широкої громадськості про користь та реальні можливості короткострокового навчання. Далі, ми поговоримо про те, які тренінги сьогодні найбільш затребувані, а розповість нам про це співробітник тренінгового порталу Сократ.

Самі популярні види тренінгів

"Мода" на тренінги в Україні пройшла, поступившись місцем тверезому розрахунку. Сьогодні клієнту потрібен не універсальний пакет інструментів, а індивідуальний підхід, який максимально враховує специфіку його бізнесу. Ефективність тренінгу та всієї програми навчання безпосередньо залежить від ступеня їх опрацьованості для конкретного слухача. Всі зусилля фахівців тренінгових компаній спрямовані на результат, який клієнт отримує після закінчення навчання, а не на збут "продукції" - тренінгів та семінарів.

При створенні програми тренінгу враховуються специфіка діяльності підприємства і склад учасників, особливо якщо навчання орієнтоване на керівників вищої ланки. На цьому рівні помилки неприпустимі, а значить, процес навчання повинен ретельно плануватися разом із замовником. Ексклюзивний тренінг коштує дорожче стандартного, так як на його підготовку йдк більше часу - розробка ведеться в декілька етапів. Клієнт, як правило, готовий до таких витрат, оскільки розуміє, що таким чином він підвищить ефективність навчального процесу.

Фахівці виділяють наступні види тренінгів:

  1. Комунікативні. Такі тренінги спрямовані на розвиток індивідуальних ділових якостей, а саме: умінь вести переговори, керувати конфліктом, планувати власний час, правильно розставляти пріоритети і т. д.
  2. Тренінги особистісного зростання. Вони сприяють налагодженню ефективної комунікації, цілепокладання, розвитку пам'яті та уваги, лідерських якостей і т. д. У процесі навчання тренери посилено "колупаються" у вашому минулому, витягуючи назовні всі комплекси, після чого ви спільними зусиллями намагаєтеся їх подолати.
  3. Спеціалізовані та галузеві (маркетинг, менеджмент, логістика та т. д.). Такі тренінги розраховані на фахівців певної сфери. Навчальні програми галузевого спрямування особливо затребувані підприємствами, що займаються продажами, а також менеджерами різного рівня. До цієї групи належать також тренінги з управління персоналом, фінансовому, регулятор-ному менеджменту, бізнес-процесів, маркетингу, реклами та PR-технологій, збутової та адміністративної логістики.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: За останні три роки на ...
Наступна новина: 4 причины,почему вы должны ...

КОМЕНТАРІ