Як вибрати мед?

Як вибрати мед?

01.04.19 11:58 0 3443

"Це неправильні бджоли! Зовсім неправильні! І вони, напевно, роблять неправильний мед!"- обурювався Вінні-Пух. На жаль, «неправильний» мед у продажу зустрічається дуже часто, але винні в цьому не зовсім не бджоли, а недобросовісні виробники, які іноді намагаються замаскувати підробку під натуральний продукт.

Якщо ви хочете насолоджуватися ароматним, смачним і корисним медом, що містить близько 500 корисних для організму природних компонентів, слід навчитися його вибирати. А як це правильно зробити, нам розповість співробітник інтернет-магазину натурального меду https://www.medyk-vedmedyk.ua/.

Декілька секретів при виборі меду:

  1. Рідким мед буває тільки протягом місяця після медозбору, який триває з кінця липня до кінця вересня. До кінця жовтня весь зібраний мед починає кристалізуватися та густіти, крім меду з акації та вересу. Тому якщо взимку вам пропонують на ринку рідкий мед, швидше за все, він був розтоплений або розбавлений глюкозним сиропом. Пам'ятайте, що при нагріванні меду до 40 градусів і вище він втрачає всі свої цінні властивості та перетворюється в звичайний солодкий сироп.
  2. Для перевірки натуральності рідкого меду занурте в нього ложку і підніміть вгору - якісний мед буде неквапливо текти вниз довгою ниткою, а якщо вона порветься, то на поверхні меду утворюється гірка, яка буде повільно розтікатися. "Фальшивий" мед швидко ллється з ложки або розлітається з бризками. Також можна накручувати мед на ложку - якщо він лягає рівними складками, значить, перед вами не підробка.
  3. Пінявість меду з бульбашками газу на поверхні свідчить про процеси бродіння, яке починається, коли об'єм води в меді перевищує 20 %. Мед може заграти й після нагрівання, оскільки високі температури порушують його структуру. Натуральний мед бродити не може, оскільки він має бактерицидні властивості!
  4. Обов'язково нюхайте мед і пробуйте його на смак - він повинен володіти запашним запахом і характерним смаком, який неможливо ні з чим порівняти. Відсутність запаху говорить про штучне походження меду, а карамельний присмак свідчить про те, що мед піддавали впливу високої температури.
  5. Колір меду не є показником його якості, тому білий мед - не означає цукровий, а темно-коричневий колір не говорить про присутність в меді патоки або цукрового сиропу. Буркуновий, акацієвий та кіпрейний мед мають світлі відтінки, гречаний, вишневий і падевий мед - темно-коричневий, а інші сорти можуть бути світло-жовтими, бурштиновими та темно-бурштиновими.
  6. Існують способи більш детальної перевірки якості меду в домашніх умовах. Деякі господині розчиняють мед у воді та капають люголь або йод - посинілий розчин говорить про те, що в продукт доданий крохмаль або борошно. Більш допитливі експерти влаштовують на кухні справжню хімічну лабораторію, але цього можна уникнути, якщо брати мед від знайомого перевіреного пасічника, який утримує бджіл в екологічно чистому районі.

Висновки

Справжній мед зцілює всі хвороби, дарує бадьорість, силу і довголіття, але щоб мед проявив свої найкращі властивості, не варто купувати сурогат - дегустуйте, аналізуйте, ставте під сумнів і порівнюйте. Мед вартий того, щоб вибирати його неквапливо і ретельно, якщо ви дбаєте про смак страв і своє здоров'я.




Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: 7 стилей обуви,которые ...

КОМЕНТАРІ