В рамках акції «Тернопіль - найзеленіше місто»,уже висаджено понад 3000 дерев та кущів

В рамках акції «Тернопіль - найзеленіше місто»,уже висаджено понад 3000 дерев та кущів

05.04.19 13:32 0 1908
В рамках проведення загальноміської акції «Тернопіль – найзеленіше місто», цими днями тривають активні роботи з висадження зелених насаджень практично на всій території міста.

Зокрема 4 квітня, озеленення проводилося на шести локаціях, дві з яких – на території парку «Національного відродження». В акції прийняли участь керівники управлінь і відділів Тернопільської міської ради, депутати, а також очільник Тернополя Сергій Надал.

«Впродовж двомісячника благоустрою нами попередньо було заплановано висадити не менше 3000 дерев, проте станом на 4 квітня, на території міста уже висаджено понад 3000 одиниць зелених насаджень, і такі роботи триватимуть до кінця місяця. Зокрема, висадження дерев і кущів відбувається на понад 10-ти локаціях у Тернополі, і дуже приємним є те, що цього року до озеленення долучилися не лише підприємства і установи міської ради, а також суб’єкти господарювання, підприємці, громадські організації та небайдужі тернополяни, - зазначає Сергій Надал. – Хочу наголосити, що висадження дерев у місті відбувається не хаотично, а лише на визначених територіях, згідно із рекомендаціями управління ЖКГ та відповідно до «Концепції комплексного озеленення м. Тернополя».

Так, 4 квітня, висадження дерев та чагарників, відбулося:

* у Парку Національного Відродження (поблизу пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії), де було висаджено 50 шт. дерев породи катальпа північна;

* у Парку Національного Відродження (поблизу входу у парк зі сторони просп. Степана Бандери), де було висаджено 25 шт. залізного дерева, 20 шт. дерев породи клен японський та 20 шт. дерев породи береза чорна;

* на території скверу Миру (поблизу дитячого майданчика), де відбулося висадження 10 шт. дерев породи гледичія колюча та 10 шт. кущів виду «Золотий дощ» альпійський;

* у сквері на вул. Й. Перля, де висаджено 8 шт. дерев породи катальпа північна, 30 шт. кущів виду самшит вічнозелений та 10 шт. кущів виду калина махрова;

* на вул. Чернівецькій (поблизу житлового будинку №50), де висаджено 1 гледичію колючу та 30 шт. кущів виду барбарис;

* на вул. Лесі Українки, де висаджено 20 шт. дерев породи гледичія колюча.

Зі слів начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олега Соколовського, окрім основних об’єктів, на яких проводилися роботи із озеленення, висадження зелених насаджень за ініціативи суб’єктів господарювання відбулося також на бульв. Данила Галицького, вздовж Збаразького шосе, на мікрорайоні «Новий Світ» та на інших локаціях.

Впродовж двомісячника благоустрою та в рамках загальноміської акції «Тернопіль -найзеленіше місто», роботи із озеленення заплановано також провести на територіях:

* населених пунктів Тернопільської міської територіальної громади;

* закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної і професійно-технічної освіти;

* парків і закладів культури;

* установ і комунальних підприємств у сфері фізичної культури і спорту та у сфері охорони здоров’я;

* підприємств, що обслуговують житловий фонд міста, ОСББ,ОСН, СК;

* підприємств і суб’єктів господарювання – перевізників побутових відходів;

* новозбудованих об’єктів будівництва.

Нагадаємо, відповідно до затвердженого основного стратегічного документу у сфері зеленої розбудови міста – «Концепції комплексного озеленення м. Тернополя», щорічно, в рамках проходження двомісячника благоустрою, міською радою організовуються заходи із озеленення території міста з метою урізноманітнення видового складу існуючих насаджень, формування високодекоративних і стійких до несприятливих умов навколишнього природного середовища особин, а також - відновлення насаджень, окремі види яких поступово зникають внаслідок негативного впливу глобального потепління.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні стартує ...
Наступна новина: Основные преимущества ...

КОМЕНТАРІ