Комплексна система управляння персоналом (HRM): що це таке?

Комплексна система управляння персоналом (HRM): що це таке?

05.04.19 13:08 0 5148

Комплексна система управляння персоналом (HR system) організовує прозорі та ефективні процеси розвитку персоналу. Вона дозволяє налаштувати робочий соціальний простір співробітників для доступу до HR-інформації та сервісів: рівень компетентності співробітника, його оцінка колегами, показники KPI, доступні програми навчання.

В результаті оперативного доступу до інформації про особистісні досягнення і кар'єрні перспективи, підвищується мотивація співробітників до розвитку професійних навичок. ТОП-менеджери підбирають дійсно кращих з кращих для реалізації великих проектів і цілей компанії.

Комплексне рішення по управлінню персоналом дозволяє HR-відділу виправдовувати очікування і співробітників, а також менеджменту компанії. Єдиний інструмент вирішує весь комплекс завдань: від кадрового обліку та розрахунку заробітної плати до підтримки кадрового резерву.

Завдання, які вирішуються:

  1. HR-планування. на основі стратегічних цілей компанії фіксуються опису посад і відповідні грейди / кваліфікації, штатний розклад і бюджети витрат на персонал.
  2. Підбір персоналу. В рамках єдиної системи автоматизує процес узгодження вакансій і наступні етапи процесів співбесіди та затвердження кандидатів.
  3. Управління корпоративною культурою. Використання інтерактивної комунікаційного середовища дозволяє доставляти нові сервіси співробітникам і робить прозорим процес управління кар'єрою.
  4. Розвиток і навчання співробітників за індивідуальними програмами й облік отриманих ним навичок і знань.
  5. Оцінка персоналу. Автоматизує процеси проведення регулярної обов'язкової атестації, форми контролю по закінченню навчання та оцінку 360.
  6. Ведення кадрового діловодства і розрахунок заробітної плати враховує законодавчі рішення в системі обліку.
  7. Аналіз ефективності роботи з персоналом в різних розрізах від витрат на персонал до ефективності заходів з підтримки лояльності до компанії на основі збудованих наскрізних процесів в єдиній системі.

Переваги комплексного HR-рішення:

  • Планування і розвиток персоналу на основі аналізу стратегічних цілей компанії.
  • Мотивація персоналу та підвищення продуктивності праці.
  • Побудова наскрізних бізнес-процесів в роботі з кожним окремим співробітником від підбору до кар'єрних досягнень.
  • Можливість внутрішнього і зовнішнього рекрутингу та оцінка персоналу для реалізації стратегічних цілей.
  • Автоматизація всіх завдань кадрового обліку.
  • Побудова наскрізних звітів по ефективності роботи з персоналом.
  • Утримання талановитих співробітників з високим потенціалом.

Висновки

Персонал - це головна цінність та конкурентна перевага для багатьох компаній. Тому рішення задач в області управління персоналом сьогодні - стає запорукою успіху завтра. І комплексна система управляння персоналом стане вам найкращим помічником в досягненні ції цілі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: В Україні стартує ...

КОМЕНТАРІ