Якісна сушка зерна?

Якісна сушка зерна?

11.04.19 22:01 0 3849

Яким має бути якісний врожай зернових культур

Зібраний урожай зернових культур може обчислюватися об'ємом в кілька тонн. Зерно, як правило, не відразу надходить на переробку з метою виготовлення певного роду продукції. Для збереження його якісних характеристик необхідне зберігання в відповідних умовах. Під відкритим небом цього робити ніяк не можна. Регулярне випадання атмосферних опадів, приморозки швидко приведуть весь зібраний урожай в непридатність.

Якісний урожай зернових культур повинен бути очищений від пилу і різних домішок, мати оптимальний відсоток вологості, зберігатися в певних температурних умовах з активною системою вентиляції. Таке можливо тільки в одному випадку - якщо для зберігання зернових культур використовуються спеціальні, сучасні високо-технологічні аграрні комплекси http://life-bud.com.ua.

Дані комплекси обладнані спеціальними об'єктами і технологічним устаткуванням, яке дозволяє здійснювати:

  • приймання і транспортування продукції;
  • очищення і сушку зерна до оптимального відсотку вмісту вологи;
  • якісне зберігання зібраного врожаю великих обсягів.

Якісна сушка зерна - як та для чого це робиться?

Очищення зерна від різного роду домішок, пилу здійснюється в так званій робочій вежі. Важливим процесом є сушка зерна в відповідних установках - зерносушилках. Як відомо, підвищений рівень вологості є причиною виникнення цвілі та інших грибкових утворень. Подібне зерно зрозуміло вже буде непридатним для використання в якості продукту. Щоб цього не сталося необхідно підтримувати оптимальну вологість.

Тобто перед прийманням на зберігання зерно проходить відповідну обробку в зерносушарках. Після цього готовий продукт можна поміщати на зберігання в силоси - металеві резервуари з підтримкою потрібного мікроклімату, відсотків вологості і рівня вентиляції.

Робочі процеси на сучасних елеваторних комплексах управляються автоматично за допомогою мікропроцесорної техніки. Але техніку все ж обслуговує робочий персонал, який повинен відповідати певному рівню кваліфікації, оскільки процес обробки врожаю зернових культур дуже тонка справа. Будь-яка невелика похибка може привести до значного погіршення якісних характеристик зерна.

Будівництво елеваторів є необхідною умовою для розвитку аграрної промисловості в нашій країні. Плодючість чорнозему дає можливість вирощувати і збирати багатий урожай. Щоб всі вкладені кошти і зусилля виявилися не марними, варто подбати про надійне зберігання зерна круглий рік. Для цього потрібно зайнятися таким питанням, як проектування, спорудження і запуск в експлуатацію елеватора з високо-якісним обладнанням для обробки і зберігання зерна.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ