Юрій Юрик під час зустрічі з делегацією представництва ЄС в Україні: У рамках міжнародних програм розвитку на Тернопільщині реалізовується понад 40 проектів

Юрій Юрик під час зустрічі з делегацією представництва ЄС в Україні: У рамках міжнародних програм розвитку на Тернопільщині реалізовується понад 40 проектів

13.04.19 12:51 0 1563
Курс на європейську інтеграцію має стратегічне значення для України. Протягом останніх років реалізовано багато проектів, які наблизили нашу державу та рівень життя громадян до європейського рівня. Зокрема, це відбулося завдяки низці реформ в освітній, медичній та дорожній галузях. На цьому наголосив заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик під час зустрічі з делегацією представництва ЄС в Україні. Під час заходу відбулася презентація програм ЄС для вищої та шкільної освіти.

«У рамках міжнародних програм розвитку в області реалізовуються проекти зовнішньої допомоги. Зокрема, на стадії реалізації понад 40 проектів на суму понад 114 млн. грн. як технічної допомоги, так і фінансових ресурсів в іноземній валюті, що надаються донорами на безоплатній та безповоротній основі. Серед країн, які надають найбільшу допомогу є США, Європейський Союз, Німеччина та Японія», - зазначив Юрій Юрик.

Він наголосив, що надана допомога, має важливе економічне та соціальне значення. Завдяки цьому відбулися часткове реформування комунальної інфраструктури, а також стимулювання скорочення енергоспоживання та енергозбереження. Вдалося закупити обладнання для лікарень та навчальних закладів.

Окрім цього активно інтегруються у європейський науковий та освітній простір й вищі навчальні заклади області завдяки участі у європейських програмах академічної мобільності студентів та викладачів, спільним освітнім програмам подвійних дипломів, практик, стажувань, підвищення кваліфікації з якості навчання та наукових досліджень.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернополяни відзначили ...
Наступна новина: На Тернопіллі реформу ...

КОМЕНТАРІ