На Тернопільщині відсвяткували 107-му річницю Пласту в Україні (фото,відео)

На Тернопільщині відсвяткували 107-му річницю Пласту в Україні (фото,відео)

15.04.19 08:24 0 1392
Ціле покоління захисників української держави, які віддали життя за її волю й незалежність, формувала протягом багатьох десятиліть молодіжна організація Пласт. «День першої пластової присяги», започаткований 107 років тому, урочисто відзначили 13 квітня в Шумську. Захід, що відбувся під гаслом «Нас веде борців незламних слава», приурочений 870-й річниці писемної згадки про Шумськ та героям УПА.

Пластунів з усієї області привітав голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

«107 років першої пластової присяги — це визначна подія для всіх українців. Приємно бачити, якою активною є наша молодь. Безумовно, вам є у кого вчитися: не можемо не згадати видатних пластунів Степана Бандеру, Романа Шухевича та усіх бійців ОУН і УПА. — зазначив очільник області. — ми є свідками новітньої великої боротьби українського народу за своє збереження. І подвиг хлопців-пластунів, серед яких наш земляк Віктор Гурняк, є гідним прикладом для наслідування».

У заході взяли участь близько 500 пластунів з усіх осередків Тернопільської області МО «Пласт-НСОУ»: Шумськ, Кременець, Бережани, Козова, Хоростків, Збараж, Тернопіль, Бучач, Підгайці, Верещаки, Зборів, Чортків, Підволочиськ, Людвище, Загір'я. Урочистості розпочалися зі спільної молитви у Спасо-Преображенській церкві й покладання квітів на могилу сотника Кропиви та шести невідомих повстанців. Після вимаршу пластунів вулицями міста до Площі Героїв Майдану (центр міста), відбулося складання пластової присяги й нагородження кращих пластунів.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1680189962084582

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі з візитом ...
Наступна новина: Путін і Кім можуть ...

КОМЕНТАРІ