В Тернополі урочисто відзначили 107-му річницю з дня складання першої пластової присяги

В Тернополі урочисто відзначили 107-му річницю з дня складання першої пластової присяги

16.04.19 08:59 0 1243
Понад 300 пластунів цими днями відзначили у Тернополі 107-му річницю з дня складання першої пластової присяги.

Зокрема, 14 квітня тернопільські пластуни урочистим вимаршем вирушили зі станиці до Театрального майдану, де відбулося офіційне відкриття заходу.

Під час святкування на пластунів очікувало проходження унікального квесту та урочиста пластова ватра. Привітати представників пластового руху у Тернополі прийшов і міський голова Сергій Надал.

«Без величезної роботи, яку проводите Ви, вихованці пластових організацій, годі уявити сильну соборну суверенну Україну. Адже протягом всієї історії нашої держави пластуни пронесли вірність Україні та Богу, завжди допомагали іншим, жили за Пластовим законом і слухалися Проводу, - наголошує Сергій Надал. - Пласт виховав Степана Бандеру та Романа Шухевича, пластом опікувався ідеолог українського кооперативного руху Андрей Шептицький. Пласт також дав нам сотні героїв сучасності, які першими стали на захист українців під час Революції Гідності і першими пішли добровольцями на фронт захищати Україну від наступу агресора. І Пласт залишається однією з головних ланок національно-патріотичного виховання майбутніх поколінь, за що я висловлюю вдячність усім Вам! І сподіваюся, що з кожним днем до роботи Вашої організації долучатиметься все більше молоді».

Нагадаємо, цього року сквер, що знаходиться у Тернополі на площі Героїв Євромайдану, офіційно був названий на честь одного з тернопільських пластунів, який віддав своє життя за Україну, Віктора Гурняка.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі за фактом ...

КОМЕНТАРІ