"MegaSad": Як правильно вибрати саджанці абрикоса?

16.04.19 01:44 0 7622

Досить часто куплені саджанці не приживаються, в'януть або плодоносять замість сортових плодів дикими. У більшості випадків це не є наслідком неякісного догляду або інших помилок городників. Причина полягає в якості самих саджанців. Тому дуже важливо грамотно підходити до вибору посадкового матеріалу.

Мало хто з нас купує саджанці в спеціалізованих розплідниках. В основному вони потрапляють на садово-городні ділянки з невідомих рук на ринку. Невідомо у кого ми, природно, купуємо невідомо що. Ризик отримати неякісний посадковий матеріал дуже великий. На його розвиток несуттєво вплине навіть самий дбайливий догляд. Найкращий варіант — це освоїти техніку самостійного щеплення рослин.

Якщо Ви все ж віддаєте перевагу покупним саджанців, то варто звернути увагу на ряд особливостей, а яких саме нам розповість співробітник інтернет-магазині "МегаСад": https://megasad.net/abrikos/, в якому безпосередньо можна придбати саджанці абрикоса найвищої якості в Україні.

Головними показниками якості є 3 умови:

 

  1. Наявність щеплення. Спочатку візуально досліджуйте кореневу шийку. Відсутність на саджанцях слідів щеплення свідчить про його дике походження. Тобто це ніщо інше, як звичайна прикоренева поросль. Сортові ознаки їй не передаються. З такого саджанця може вирости тільки дичку.
  2. Коренева система. У спеціально вирощених саджанців коренева система гілляста, густа. Це відноситься до всіх культур, які розводяться розсадним способом. Таким рослинам спеціально прищипують головний кореневий стрижень, що призводить до розвитку кореневої системи в ширину при наявності густих кореневих відростків. Потужний корінь буде сприяти швидкій адаптації рослини при пересадці. Якщо на запропонованому Вам саджанці присутній обрубок центрального кореня, що не оточений численними кореневими мочками, то ця рослина буде зазнавати значної затримки розвитку. Такі саджанці слабкі та схильні до частих захворювань. Крім того, варто звернути увагу й на пеньок саджанця. Якщо його поверхня зрізу довго не заростає, то це робить його вразливим до зараження трутовиком. У хорошого саджанця ранка повинна бути вже досить заживлена.
  3. Наявність бруньок. Після того, як Ви переконалися, що обрані саджанці відповідають перерахованим вище умовам, залишилося визначити якість стовбура. Допускається різна його висота. Головною умовою є хороший стан його півметрової частини від кореневої системи. Уздовж його поверхні не повинно бути відмічено будь-яких ушкоджень, зрізів, тріщин, подряпин й іншого. Важливим фактором, що визначає подальший розвиток рослини, рахуйте кількість живих бруньок. Чим їх буде більше, тим більше шансів у рослини стрімко та правильно розвиватися, забезпечуючи високу врожайність.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Почему изучение языка за ...
Наступна новина: Цифровые лабораторные весы

КОМЕНТАРІ