Чернігів: Комунальне господарство міста вже готують до наступного опалювального сезону

Чернігів: Комунальне господарство міста вже готують до наступного опалювального сезону

19.04.19 08:28 0 1466
Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 18 квітня ухвалив рішення «Про підготовку міського комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2019 – 2020 років». Документом затверджено план заходів щодо підготовки житлового фонду, об'єктів комунального господарства і соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років, а також склад міського оперативного штабу, який буде опікуватись цими питаннями.

Головою штабу призначений заступник міського голови Андрій Черненко, до складу штабу увійшли керівники всіх теплогенеруючих і всіх обслуговуючих комунальну сферу підприємств міста, а також управлінь міської ради, в підпорядкуванні яких є об'єкти ЖКГ і соціальної сфери.

Рішенням встановлені види, кількісні показники та граничні строки виконання заходів з підготовки до зими підприємствами та відповідальними особами.

Наприклад, у житловому господарстві міста для забезпечення нормальних умов експлуатації житлового фонду в зимових умовах силами КП «Деснянське», «Новозаводське», «ЖЕК-10», «ЖЕК-13»; ТОВ «Майас Сілтумс» та ОЖБК передбачено провести комплексну підготовку до зими 1769 житлових будинків. А саме - відремонтувати за теплий період року:

* покрівель - 32 154 м2;

* міжпанельних швів - 8 624 мп;

* мереж теплопостачання - 328,1мп;

* мереж гарячого водопостачання - 682,1 мп;

* систем холодного водопостачання - 1 915 мп;

* мереж водовідведення - 2 715мп;

* мереж енергозабезпечення будинків (щитових) - 4851 (1443) мп/шт;

* опалювальних печей– 5 шт.

Потрібно заготовити в достатній кількості піщано-сольову суміш, підготувати до роботи взимку всю наявну на підприємствах снігоприбиральну техніку та спецавтотранспорт.

Всі заходи по підготовці до осінньо-зимового періоду 2019-2020 років підприємства, які здійснюють управління або обслуговування житлового фонду загальною кількості 2117 одиниць, будуть проводити за рахунок коштів сплачених споживачами в межах цін на послугу з управління будинками або затвердженого тарифу.

За словами заступника міського голови Олександра Ломако, стан виконання заходів із підготовки до нового опалювального сезону проаналізують у серпні на одній із розширених нарад.

Наразі у місті Чернігові існує досить широкий спектр різноманітних форм управління житловим господарством. Зокрема, 348 багатоквартирнихжитлових будинків не перебувають в обслуговуванні підприємств, що підпорядковані Чернігівській міській раді. Вони обслуговуваються приватними підприємствами, співвласниками самостійно або шляхом створення ОСББ, а також підприємствами, які мають у своєму господарському віданні чи оперативному управлінні житловий фонд. Це ускладнює та обмежує можливості органів місцевого самоврядування у здійсненні контролюючого впливу та зборі статистичної інформації.

Разом з тим, з метою забезпечення належного рівня підготовки зазначеного вище житлового фонду до роботи в осінньо-зимовий період, відповідно до ціого рішення виконкому міської ради керуючому об'єднанням житлово-будівельних кооперативів (Прищеп В. М.), іншим надавачам послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, управителям багатоквартирних будинків, головам правлінь ОСББ, власникам відомчого житлового фонду пропонується до 15 вересня 2019 року надати управлінню житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради копії Актів стану готовності теплового господарства житлових будинків до роботи в опалювальний період 2019-2020 роки, відповідно до території обслуговування, в обов'язковому порядку підписані теплопостачальною організацією та представником Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії у Чернігівській області.

З повним текстом рішення можна буде ознайомитися на веб-порталі Чернігівської міської ради в розділі «Нормативні документи».

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ