Промисловий альпінізм: що таке,навіщо потрібен?

Промисловий альпінізм: що таке,навіщо потрібен?

19.04.19 20:31 0 4766

Ви думаєте, що промисловий альпінізм вас ніколи не торкнеться? Можливо і так. Однак послуги спеціалістів в даній області настільки широкі, що можуть знадобитися будь-кому, хто живе вище 3-го поверху. Давайте ж розберемось що собою представляє промисловий альпінізм, ну а розповість нам про це співробітник компанії "Альппром": http://alpprom.com.ua/, яка безпосередньо ним займається в Києві.

Що таке професія промислового альпініста?

Промислові альпіністи виконують висотні роботи на промислових, офісних і житлових будівлях, використовуючи альпіністські технології підйому / списку на мотузках. Без використання підйомних механізмів типу фасадна люлька (підйомник).

Відсутність дорогого устаткування для проведення робіт, відсутність необхідності шукати, привозити, отримувати дозвіл і монтувати обладнання на фасаді будівлі, мобільність промислових альпіністів робить їх роботу все більш затребуваною та потрібною.

Наприклад, ви купили нову квартиру і взимку зрозуміли, що зовнішня стіна промерзає. Розв'язувати питання про герметизацію швів всього будинку, навряд чи вийде в короткі терміни. А ось найняти промислових альпіністів і закрити шви, а якщо треба утеплити зовнішню стіну вашої квартири, справа швидка та не дуже витратне.

Нюанси найму промислових альпіністів

Варто зазначити, що в нашій країні, до сих пір немає чіткого законодавства про промисловий альпінізм. Не можна сказати, що законів немає зовсім. Є відомчі інструкції, тимчасова інструкція з техніки безпеки, постанову про присвоєння розрядів промисловим альпіністам, але стандарт про проведення верхолазних робіт при будівництві, на зразок ISO тільки розробляється. На сьогодні, фірми, що займаються промисловим альпінізмом, працюють за свідченнями СРО.

Які проблеми вирішує промисловий альпінізм?

Промисловий альпінізм допомагає оперативно вирішити такі завдання на висотних об'єктах:

  • миття вікон і фасадів;
  • пибирання дахів від снігу та бурульок з дахів;
  • фарбування та обробка вогнезахистом металоконструкцій на висоті;
  • герметизація швів в будівлях;
  • утеплення фасадів;
  • підйом вантажів в будівлі на висоту;
  • робота зі спилювання дерев;
  • монтаж зовнішньої реклами;
  • навішування фасадних сіток і т. д.

Альпінізм в ремонті квартир

Будучи мешканцем квартири, вам можуть знадобитися послуги промислових альпіністів:

  1. утеплення зовнішньої стіни квартири з оштукатурюванням;
  2. герметизація швів в будівлі;
  3. зовнішня обшивка балконів;
  4. підйом на висоту нестандартних вантажів (підйом через вікно).

Висновок

Як бачите в століття висотного будівництва промисловий альпінізм, може бути цікавий не тільки скляним діловим центрам, а й простим жителям багатоквартирних будинків.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: 7 преимуществ защитной ...
Наступна новина: Електронний майданчик і ...

КОМЕНТАРІ