Електронний майданчик і переваги його використання

Електронний майданчик і переваги його використання

19.04.19 20:50 0 2690

Розвиток онлайн-торгів є пріоритетним напрямком зростання показників української економіки. Електронний майданчик — це платформа для великих і дрібних угод, яка виступає в ролі посередника між двома сторонами, замовниками та постачальниками.

Проведення торгів, а саме аукціонів в електронній формі, використовуючи сайт електронного майданчика, забезпечує максимальне зменшення стартової ціни та гарантує анонімність участі постачальників у торгах, що, у свою чергу, гарантує відсутність змови між замовником і постачальниками, а також відсутність тиску учасників один на одного.

Далі, ми поговоримо про основні переваги електронних майданчиків, а розповість нам про це співробітник компанії "Вебкейс": https://webcase.com.ua/razrabotka-tendernykh-ploshchadok/, яка безпосередньо займається розробкою тендерних онлайн площадок.

Переваги електронного майданчика при проведенні тендеру:

  1. Доступність участі. Постачальники, які хочуть брати участь в торгах, не обмежені територіально. Підключення відбувається з використанням глобальної мережі Інтернет.
  2. Прозорість торгів. Підсумкове визначення переможця проведеного аукціону в електронній формі здійснюється за мінімальною ціною, при проведенні торгів на зниження або максимальною ціною в разі проведення торгів на підвищення початкової ціни, запропонованої в ході аукціону.
  3. Простота підготовки та самого проведення торгів. Електронна торговельна площадка має зручний, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, що дає унікальну можливість непідготовленому фахівцеві оголосити тендер або самому взяти участь в оголошених торгах.
  4. Високий рівень конкурентності торгів. Він забезпечується за рахунок анонімності компаній, які беруть участь в аукціоні, та неодноразової можливості подати цінову пропозицію виконання контракту.
  5. Електронний документообіг. Прийом заявок учасників з супутніми документами, передача проекту контракту та підписаного контракту здійснюється з використанням функціоналу електронного майданчика.
  6. Достовірність документа і всіх Ваших дій в системі. Вона підтверджується за рахунок використання електронно-цифрового підпису.

Основні види закупівель, що здійснюються на електронному майданчику:

  • По технічному обслуговуванню будинків і приміщень.
  • Витратні матеріали для оргтехніки, канцелярське приладдя, офісний папір.
  • Паливо та пально-мастильні матеріали.
  • Металопродукція.
  • Фармацевтична продукція.
  • Автотранспорт і послуги його оренди.
  • Ремонтні роботи.
  • Забезпечення установ продуктами харчування.
  • Інші товари, роботи та послуги.

Навіщо потрібен електронний майданчик?

Навіщо ж вдаватися до використання електронних майданчиків, якщо весь товар, що цікавить можна придбати безпосередньо у постачальника. Тому що виключно на електронному майданчику забезпечується повна безпека угоди, збільшується спектр товарної номенклатури та здійснюється максимальне зниження цін закуповуваних товарно-матеріальних цінностей, послуг і робіт.

Переваги роботи на електронному майданчику для організатора електронного аукціону:

  1. економія робочого часу;
  2. економія фінансових витрат на проведення торгів;
  3. прозорість та відкритість закупівель;
  4. забезпечення чесних умов конкуренції.

Переваги роботи на електронному майданчику для учасника:

  • зручний пошук торгів;
  • прозорість та відкритість продажу;
  • економія коштів на рекламу продукції;
  • рівні права всіх учасників аукціону, чесна конкуренція;
  • доступність участі в торгах.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ