Ще три громади на Шумщині перейшли до православної церкви України

Ще три громади на Шумщині перейшли до православної церкви України

20.04.19 08:17 0 818
У вівторок, 16 квітня, голова облдержадміністрації Степан Барна підписав розпорядження про статути трьох релігійних організацій, які приєдналися до православної церкви України. Це села Потуторів, Кордишів та Мирне на Шумщині. Загалом до ПЦУ приєдналися уже 26 релігійних громад.

«Ті кроки, котрі почалися 15 грудня 2018 року із отриманням Томосу для української помісної церкви, для нас надзвичайно важливі. І цей процес буде мати продовження в утворенні нових громад у нашій області. Це для нас важливий крок, який є символічним, бо процес утворення і становлення православної церкви України є незворотнім», – наголосив голова ТОДА, звертаючись до владики Нестора та отця Василя Гнатіва із Шумщини, які були присутні під час підписання розпорядження.

Степан Барна також відзначив 26 громад, котрі уже прийняли рішення про перехід до православної церкви України. В Шумському районі таких 19-ть, в Кременецькому – дві, в Бучацькому – три і в Збаразькому – дві громади.

За підтримку, а також за сприяння у тому, щоб процес об'єднання був максимально легкий і швидкий подякував очільнику краю владика Нестор.

«Мені приємно, що продовжується процес перереєстрації і ці три громади, статути яких ви підписали, вже найближчим часом отримають статус юридичної особи і будуть проводити свою діяльність у правовому полі. Віримо, що найближчим часом така доля чекає усі громади, які здійснили перехід в українську церкву, і в тому числі це допоможе прийняти рішення тим громадам, які ще вагаються. Адже перехід цих громад до православної церкви України не тільки зміцнює нашу церкву, а й зміцнює Українську державу. Тому що люди, які роблять кроки від російського ярма духовного чи політичного до незалежної держави, бачать підтримку їхніх прагнень з боку нашої влади».

«Підписання статутів наших релігійних організації лише скріплює віру у те, що ми йде правильним шляхом», – каже отець Василь Гнатів, настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці села Кордишів і храму Архестратига Михаїла у селі Мирове. Він підкреслив, що із зародженням української держави відбулося підняття духу в людей. «Якраз оцей період, коли відбувся об'єднавчий собор, скріпив віру, надію і зусилля щоби церква перебувала в єдності», – зазначив отець Василь Гнатів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Степан Барна: Стабільна ...

КОМЕНТАРІ