«Вдома на лінії фронту». Як голосують у Новотроїцькому - фоторепортаж

«Вдома на лінії фронту». Як голосують у Новотроїцькому - фоторепортаж

22.04.19 08:21 0 1602

Анастасія Магазова Селище Новотроїцьке, що на Донеччині, вперше вибирає президента України з 2010 року. Попри війну Центральна виборча комісії змогла організувати тут голосування. Явка на 12:00 доволі висока. Як зазначають у виборчій комісії однієї з двох новотроїцьких дільниць, очікується, що явка буде вищою, ніж у першому турі виборів.

1 У Новотроїцькому, як і в решті дільниць по всій Україні, також організоване домашнє голосування. Два члени комісії забезпечують волевиявлення тим людям, які самостійно не можуть дістатися до стаціонарних дільниць. По селищу також помітно рух груп військових, які також голосують, однак виключно на спецдільницях.

2 КПВВ «Новотроїцьке», через яке відбувається перетин лінії розмежування на Донбасі, працює у штатному режимі. Пропуск людей відбувається в обидва боки.

3 На одній з двох дільниць у Новотроїцькому понад 50 людецй подали заявки на забезпечення домашнього голосування.

4 Переважна більшість людей, які голосують вдома, це літні одинокі люди, які живуть на околицях Новотроїцького.

5 Більшість будинків, де відбувається домашнє голосування, постраждали від обстрілів. Ворота посічені осколками, шибки вибиті...

6 Більшість мешканців Новотроїцького живуть у скруті та в залежності від гуманітарної допомоги. Молоді люди жаліються на відсутність роботи. Очікування виборців пов'язані не лише із завершенням війни на сході України, але й поліпшенням економічних умов регіону.

7 Не всі люди, які були у списках на домашнє голосування, досі проживають за зазначеними адресами. Чимало хат розбиті чи покинуті. Багато людей померли або виїхали.

8 9 Жінка голосує у своєму будинку, у який було пряме влучення артилерійського снаряда. Деякі з будинків відновлені лише частково.

10 11 Люди охоче голосують. Більшість з місцевих мешканців очікують відно наступного президента України встановлення миру на Донбасі. Андрій Дубчак Фотограф. Кореспондент. На Радіо Свобода працюю з лютого 2003 року. Виконую функції редактора інтернет-сайту, займаюсь мультимедіа, SEO, фотографією, пишу. Народився 1976 року в місті Калинівка Вінницької області. Закінчив механічний факультет ВДСГІ, ФІОТ КПІ, «Журналістика цифрового майбутнього» Могилянської школи журналістики. Лауреат конкурсу Lovie Awards у номінації Інтернет-відео за «?відео з йолки»?. Останнім часом багато фотографую: https://www.instagram.com/andriy.dubchak

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вибухи на Шрі-Ланці: ...
Наступна новина: Іран: аятола Хаменеї змінив ...

КОМЕНТАРІ