Переваги алюмінієвих вікон

Переваги алюмінієвих вікон

22.04.19 11:27 0 8847

Вікна — це один із головних елементів кожного будинку, який призначений для пропуску світла в оселі, а також обмеження проникнення холоду, шуму, пилу з вулиці й т. д. Тому вікна повинні бути зовні привабливими, довговічними, надійними, простими в експлуатації та не вимагати особливого догляду. Більшість домовласників вибирають пластикові або дерев'яні віконні профілі, відчуваючи певну недовіру стосовно алюмінієвих вікон. І це не дивно, адже порівняно недавно вікна з алюмінієвими профілями встановлювали тільки в громадських будівлях або на промислових об'єктах.

Але вже сьогодні, завдяки сучасним технологіям, вони стали популярними та їх активно почали використовувати в житловому будівництві, при виготовленні вітражів, при склінні котеджів, балконів і лоджій, а також при установці вікон великих розмірів. Далі, ми розглянемо переваги алюмінієвого віконного профілю, а розповість нам про це співробітник ПП "Компанія Алуніт": http://www.alu.net.ua/, яка займається встановленням алюмінієвих вікон у Львові.

Основні переваги

Заведено вважати, що алюміній — це «холодний» метал, не здатний зберігати тепло. Тому-то тривалий час алюмінієві конструкції переважно використовувалися при будівництві комерційних і громадських будівель. Але технологічний прогрес і застосування сучасних технологій дозволили застосовувати алюміній в сучасному будівництві житлових приміщень. І все завдяки перевагам цього матеріалу.

Вирішальними перевагами алюмінію є:

  • легкість і міцність, що дозволяє створювати конструкції великих розмірів і оформляти фасади відповідно до сучасних архітектурними тенденціями;
  • високий рівень теплозбереження, який знижує витрати на обігрів приміщення;
  • універсальність;
  • пожежна безпека;
  • простота в установці та експлуатації;
  • стійкість до перепадів температур, атмосферних явищ і корозії;
  • різноманітність колірних рішень;
  • привабливий зовнішній вигляд.

Алюмінієві вікна бувають 2 видів:

  1. «холодні»;
  2. «теплі».

Як правило, «холодні» вікна характеризуються однокамерним алюмінієвим профілем і не мають спеціальної термовставки. Тому вони найчастіше застосовуються у внутрішньому склінні й у разі необхідності постійної підтримки високого рівня температури: при склінні балконів, веранд, лоджій та ін.

А «теплі» алюмінієві вікна, які мають утеплений профіль і термовставки, запобігають промерзанню конструкції, тому вони в основному застосовуються в житлових будинках, квартирах, офісах і в тих випадках, коли необхідні звуко- та теплоізоляція.

На відміну від вікон з ПВХ, алюмінієві вікна можна фарбувати, вони не деформуються під впливом прямих сонячних променів, і не вимагають систематичного технічного обслуговування.

Енергоефективність

У наш час високих комунальних тарифів енергоефективність будинку грає не останню роль. Тому в житловому будівництві все частіше використовуються конструкційні рішення, спрямовані на мінімізацію споживання енергії в будинку. Алюмінієві вікна, в свою чергу, зберігають до 40 % тепловтрат.

Як відомо, втрати тепла відбуваються в основному за рахунок так званих теплових мостів — недостатньо ізольованих елементів будівлі. Тому вибираючи вікно, необхідно керуватися його властивостями теплопередачі та світлопропускання. А алюмінієві вікна відповідають всім вимогам енергоефективного будинку і можуть гарантувати належну теплоізоляцію будь-якого будинку.

Різноманітність

Ще одна незаперечна перевага алюмінієвих вікон — це великий вибір форм і колірних рішень. Тому такі вікна вже не асоціюються з мінімалістським дизайном, прохолодою та строгим характером. Сучасні технології дозволяють створювати глухі, поворотно-відкидні, розсувні, відкидні та розсувні вікна з алюмінієвим профілем самих незвичайних форм:

  • панорамні;
  • трикутні;
  • круглі;
  • напівкруглі.

Вибір колірних рішень для алюмінієвих вікон теж практично безмежний. При цьому наймоднішим сьогодні вважається стильне покриття під дерево.

Алюмінієвий профіль не потребує щорічного фарбування, але від регулярного технічного обслуговування відмовлятися не варто. Регулярне проведення заходів з догляду за станом вікна і віконної фурнітури допоможе уникнути появи небажаних наслідків:

  1. швидкого виходу з ладу механізмів і ущільнювачів вікна;
  2. зносу захисного покриття віконної рами;
  3. зменшення терміну служби конструкції та незручного її використання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: НБУ: рішення щодо ...
Наступна новина: Что лучше: сервис поиска ...

КОМЕНТАРІ