На Тернопіллі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

На Тернопіллі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

27.04.19 09:49 0 2415
Більше двох мільйонів громадян України мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед них і наші земляки. Наш святий обов'язок належно вшанувати подвиг ліквідаторів та постраждалих. Віче-реквієм відбулося 26 квітня у парку Нацвідродження. Участь у заході взяли представники місцевої влади, духовенства, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та родини загиблих ліквідаторів.

« ми вшановуємо тих, хто віддав свої життя під час трагедії, яка відбулася 33 роки тому у Чорнобилі. Там, за лічені секунди було утворено 30-кілометрову зону відчуження, адже в небо було викинуто десятки тонн радіоактивних речовин. Понад два мільйони людей стали жертвами цієї трагедії: хтось був ліквідатором, когось пересилили з рідних домівок. Не можу не оцінити внесок тих людей з нашої області, залишивши свої родини, поїхали у проблемну зону і там, на жаль, віддали свої життя. Тому слід віддати за них свої молитви. Адже завдяки їхньому подвигу, ми маємо можливість бути тут, на своїй рідній землі», - зазначив Голова ТОДА Степан Барна під час свого виступу.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували полеглих героїв, які 32 роки тому заслонили собою не тільки Україну, а й усе людство від невидимого ворога.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1697335793703332&__tn__=-UC-R

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові вперше ...
Наступна новина: Тернопіль - лідер серед ...

КОМЕНТАРІ