КП «ЖЕК-13» обслуговує 266 житлових будинків у Чернігові

КП «ЖЕК-13» обслуговує 266 житлових будинків у Чернігові

27.04.19 08:14 0 1048
Про роботу, проблеми, з якими стикається комунальне підприємство «ЖЕК-13», та шляхи їх вирішення розповіла начальниця підприємства Ольга Рогова в ефірі передачі «Серед тижня» телеканалу «Новий Чернігів».

КП «ЖЕК-13» створене 15 років тому для обслуговування будинків мікрорайону «Масани». Поступово територія обслуговування була збільшена, оскільки приєдналося кілька будинків з інших районів міста.

Наразі підприємство обслуговує 266 житлових багатоповерхових будинків, які розташовані в районах Масани, ЗАЗу, Ремзаводу, на вулиці Волковича та Єськова, на Подусівці. Загальна площа цих будинків – 690 тис.кв.м та 530 тис.кв.м прибудинкової території.

Частина будинків наразі створили ОСББ (19), майже всі новобудови, на стадії створення ще 2 ОСББ.

Працює на КП «ЖЕК-13» 133 штатних працівника. Середній вік працівників 55 років. За словами Ольги Рогової, на підприємстві існує дефіцит кадрів: потрібні слюсарі-сантехніки, електрогазозварювальники, трактористи та робітники з комплексного прибирання будинків та території.

- Молодих спеціалістів на підприємстві тільки 1%. На жаль, молодь не приваблює як заробітна плата, так і умови праці. А останні доволі складні. Це передусім робота з мешканцями. Також потрібно працювати взимку на морозі, у будь-яку несприятливу погоду, у підвальних приміщеннях, на покрівлях будинків, - прокоментувала начальниця КП «ЖЕК-13».

Щодо заробітної плати, то Ольга Рогова зазначила, що при загальному низькому її рівні є динаміка до зростання. У 2018 році заробітна плата робітника з комплексного прибирання складала 4463 грн (2017 рік - 2900 грн), слюсаря-сантехніка – 4457 грн (2017 - 3500 грн), тракториста – 5105 грн (2017 - 4500 грн).

- Перспектива на збільшення заробітної плати є, прийнята галузева угода на збільшення мінімальної зарплати та тарифу першого робітничого розряду. Тобто буде суттєве підняття зарплати і ми очікуємо, що люди прийдуть до нас на роботу, - зазначила Ольга Рогова.

Найбільша проблема підприємства – майданчики для збору сміття, яких на обслуговуючій території 19, і майже всі вони межують з приватним сектором.

Інша проблема – застарілі будинки. На обслуговуючій території 58 будинків віком понад 100 років. Крім того, загалом 90% будинків 90-х років забудови, які мають застарілі інженерні мережі та ліфтове обладнання.

За словами керівниці КП «ЖЕК-13», ця проблема буде поступово вирішуватись. З 1 березня в поточний ремонт, який закладено в послугу з управління житловими будинками, також включено ремонт обладнання.

Ольга Рогова також звернулася до мешканців міста з проханням вчасно сплачувати за спожиті послуги, оскільки підприємство зможе якісно надавати послуги тільки, коли будуть обігові кошти.

Детальніше у відеосюжеті.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ