Костюм для риболовлі влітку — вибираємо правильно

Костюм для риболовлі влітку — вибираємо правильно

29.04.19 23:42 0 5410

У літню пору риболовля є улюбленим захопленням для сотень тисяч людей. Пройтися берегом зі спінінгом, посидіти на березі з вудкою або проплисти по річці на човні — кращий спосіб відволіктися на якийсь час від проблем і побути наодинці з собою. Але щоб риболовля була комфортною, слід потурбуватися про комфортний та зручний одяг, і тоді ніщо не завадить із захопленням віддатися улюбленому заняттю. До речі, придбати його можна в інтернет-магазині https://zvz.com.ua/odezhda-i-obuv/muzhskaya-odezhda/.

Вибираємо одяг для літньої риболовлі

Перш за все одяг для літньої риболовлі повинен відповідати двом важливим вимогам:

  • добре вентилюватися;
  • і, водночас бути по можливості водонепроникним.

Із сучасних матеріалів цим вимоги найбільш повно відповідає так звана мембранна тканина — вона оснащена порами, через які з легкістю проникають молекули пари, і одночасно не проникає вода. Разом з тим одяг, виготовлений з мембранної тканини, забезпечує якісний захист від перепадів температури, що, в свою чергу, дозволяє комфортно себе почувати на ранкових і вечірніх рибалках, коли буває досить прохолодно. Крім того, можна скласти костюм таким чином, щоб використовувати його в залежності від погодних умов — якщо прохолодно або накрапає дощ, надіти куртку, а в спеку прибрати куртку в рюкзак і рибалити в розвантажувальному жилеті (якщо, звичайно, це дозволять зробити всілякі комари).

Умови риболовлі

Вибираючи одяг для літньої риболовлі, слід враховувати передбачувані умови лову:

  1. Якщо передбачається, що ви будете рибалити в порівняно стабільних температурних умовах (наприклад, це буде нічна рибалка), то свій вибір можна зупинити на комбінезоні або напівкомбінезоні.
  2. Якщо ж планується, що рибалка почнеться вранці, потім продовжиться днем, або ж затягнеться на кілька днів, тоді, безумовно, слід віддати перевагу роздільному костюму.

Взагалі комбінезони та напівкомбінезони —це одяг, який більше себе виправдовує в період з середини осені до ранньої весни, спекотної весни, а влітку і на початку осені краще буде роздільний костюм — його можна дещо полегшити або утеплити при зміні погодних умов. Зверніть увагу на штани — бажано, щоб вони були з ущільнювальними накладками на колінах і сідницях.

Деталі:

  • Необхідна деталь рибальського костюма — наявність декількох кишень (зовнішніх і внутрішніх), а також манжет на щиколотках і зап'ястях, що фіксується.
  • Оскільки на риболовлі є велика ймовірність того, що одяг буде зволожуватися або намокати, в ролі застібок бажано використовувати липку стрічку «велкро» - її практично неможливо зіпсувати або відірвати.
  • Також слід підібрати відповідне вашим вимогам взуття, найбільш універсальним варіантом будуть гумові чоботи з якісним протектором і досить товстою підошвою.
  • І, нарешті, головний убір. Слід пам'ятати, що в умовах весняного активного сонця та літньої спеки відправлятися на рибалку з непокритою головою не тільки не комфортно, але і вельми небезпечно для здоров'я. Крім сонця, головний убір захистить від комах, таких, наприклад, як кліщі, на нього можна закріпити накомарник або ліхтар, а в комплекті з капюшоном він надасть хороший захист від дощу. Який тип головного убору вибирати — справа особистого смаку, це може бути кепка, панама або капелюх, однак слід врахувати, що головний убір з мембранної тканини все-таки буде зручніший, ніж синтетичний або бавовняний.

Висновки

Збираючись на риболовлю, пам'ятайте, що щось, що вдома здається незначною дрібницею, на рибалці може обернутися недоліком, який перекреслить всі хороші враження від улюбленого заняття. А правильно підібраний рибальський костюм збереже вам не тільки настрій, але й здоров'я.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Плюсы и минусы микрозаймов
Наступна новина: Дан Балан приїде до ...

КОМЕНТАРІ