Захист від штрафів за порушення митних правил

Захист від штрафів за порушення митних правил

30.04.19 13:35 0 7049

За недотримання будь-якого законодавства України передбачена юридична відповідальність. Вона існує у різних формах. Порушення у галузі митних відносин, як і їх виявлення не є виключенням.

Якщо це трапляється, то основними типами санкцій є: попередження, адміністративний штраф та конфіскація товарів. Окрім того, контрабанда певних товарів (вибухових речовин, культурних цінностей, зброї тощо) є об’єктом кримінального переслідування. Більше інформації про наслідки порушення митних правил можна знайти на ресурсі https://slinko.com.ua/uk/mytni-spory .

Штрафи, які накладаються відповідно до Митного кодексу України на громадян та посадових осіб підприємства, достатньо значні. Тому кваліфікована правова допомога стане у пригоді. Адвокати з митних питань здатні знайти вихід з більшості проблемних ситуацій.

Як розраховується розмір адміністративних штрафів

В залежності від скоєного правопорушення вони накладаються у неоподаткованих мінімумах доходів громадян або у відсотках до вартості товарів (які було неправомірно переміщено) та несплачених митних платежів.

На даний час розмір неоподаткованого мінімуму становить 17 гривень. Тому, якщо Митним кодексом України передбачено штраф, наприклад, у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів, сплатити доведеться 17000 гривень.

Хто приймає рішення про притягнення до відповідальності

Ключовим є зміст неправомірних дій, прописаний у відповідній статті 522 Митного кодексу України. З огляду на це, постанову про накладення штрафу, в межах компетенції, приймає або орган ДФС або місцевий загальний суд. До цього, за встановленою процедурою, складається протокол про порушення митних правил, який і є предметом розгляду.

Якщо рішення про адміністративний штраф прийнято органом ДФС, адвокат оскаржує постанову у місцевому загальному суді шляхом подання позову. У випадку коли постанову винесено місцевим загальним судом, на неї може бути подано скаргу до апеляційного суду.

Основні доводи, якими користується адвокат

Звертаючись до суду, адвокат завжди повинен мати власну переконливу правову позицію. Ось основні доводи для скасування постанови щодо накладення штрафу:

  1. Відсутність самого факту неправомірних дій при переміщенні вантажів через кордон.
  2. Непричетність особи, яка притягається до адмінвідповідальності, до інкримінованого їй правопорушення.
  3. Неналежне оформлення матеріалів, якими зафіксовано порушення митних правил (недопустимість доказів).
  4. Сплив строку давності для притягнення до адміністративної відповідальності.

Виконуючи своє завдання, адвокат має право ініціювати опитування свідків, збирати додаткові докази, подавати клопотання тощо. Тому від ефективності виконаної роботи залежить доля справи і клієнта.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Дан Балан приїде до ...
Наступна новина: У Швеції видали 116 ...

КОМЕНТАРІ