Степан Барна під час відкриття теренової гри «Гурби-Антонівці»: Тут виховуються ті,хто можуть і хочуть брати на себе відповідальність за майбутнє українського народу (фото,відео)

Степан Барна під час відкриття теренової гри «Гурби-Антонівці»: Тут виховуються ті,хто можуть і хочуть брати на себе відповідальність за майбутнє українського народу (фото,відео)

06.05.19 10:57 0 2406
Цьогоріч теренова гра «Гурби-Антонівці» присвячена 75-річчю бою між військами НКВС СРСР і силами УПА, що відбувся з 21 по 25 квітня 1944 року біля урочища Груби на межі Тернопільської та Рівненської областей. Участь в урочистому відкритті гри у четвер, 2 травня, взяв голова ТОДА Степан Барна.

«75 років тому тут відбувся один із найбільших боїв Української Повстанської Армії проти радянського окупанта. 35 тисяч енкаведистів воювали проти п'яти тисячі повстанців. І навіть в тих умовах вони змогли об'єднатися, перегрупуватися і вийти з оточення. Це було свідченням героїзму наших повстанців та умінням воювати. І ми маємо добру традицію проводити теренову гру «Гурби-Антонівці», яка вже відбувається 17-ий рік поспіль», – зазначив голова Степан Барна.

Він підкреслив, що з боку Тернопільської облдержадміністрації ініціатива проведення цієї гри завжди підтримувалася і буде підтримуватися. «Для нас важливо, щоб елементом сьогоднішнього виховання були приклади героїзму, проявлені тут, на місці, де знаходився штаб УПА «Волинь-Південь». І найважливіше, що 350 учасників теренової гри тут представляють всю Україну – від Луганська до Закарпаття, від Сум до Криму. Вірю, що ці хлопці і дівчата стануть кістяком нашої державності, бо тут виховуються ті, хто можуть і хочуть брати на себе відповідальність за майбутнє українського народу», – акцентував Степан Барна.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1706094312827480

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі у Провідну ...
Наступна новина: Чернігів: Компанія ...

КОМЕНТАРІ