Вадим Боярський: У травні розпочинається виплата готівкової субсидії за квітень

Вадим Боярський: У травні розпочинається виплата готівкової субсидії за квітень

11.05.19 08:25 0 737
У зв'язку із монетизацією субсидій одержувачі тепер отримують їх у грошовій або готівковій формах. Субсидії у готівковій формі одержувачі отримують з лютого поточного року. В середньому – це 119 млн. грн. у місяць та 105 тис. домогосподарств. Про це розповів директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Вадим Боярський під час брифінгу для місцевих ЗМІ.

Він повідомив, що вже у травні розпочинається виплата готівкової субсидії за квітень. Але через завершення опалювального періоду в середині квітня готівкову субсидію отримають 92 тис. домогосподарств на суму 81 млн. грн.

«Опалювальний період завершився. Тож зараз час для призначення субсидій на неопалювальний літній період. Такі субсидії перепризначатимуться автоматично. Повторно потрібно буде звернутися лише деяким категоріям громадян, – пояснює Вадим Боярський. – Це орендарям житла, внутрішньо переміщеним особам, сім'ям, яким призначено субсидію не на всіх зареєстрованих членів сім'ї, тим, у кого доходи менше мінімальної заробітної плати, тим, у кого відбулися зміни у складі сім'ї. Субсидія розраховуватиметься на підставі доходів ІІІ та ІV кварталів 2018 року».

Субсидія не призначається якщо є заборгованість у сплаті комунальних послуг за останній місяць і перевищує 340 грн. Є два варіанти, щоб можна було отримати субсидію надалі, – погасити заборгованість або реструктуризувати борг з надавачем послуг.

«Всі громадяни, які не мають боргів за житлово-комунальні послуги, і які отримували грошову субсидію через Ощадбанк будуть отримувати вже перепризначену субсидію в готівковій формі. Якщо людина буде мати борги за житлово-комунальні послуги субсидія буде переводитися у грошову форму і цю субсидію адмініструватиме Ощадбанк. А вже після 1 червня відбувається відкриття особового рахунку і якщо є зекономлені кошти і сім'я їх використовує. Також за бажанням заявника грошова форма може бути переведена у готівкову», – поінформував Вадим Боярський.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівці вшанували ...
Наступна новина: Чернігів: Міська рада ...

КОМЕНТАРІ