точечные светильники

Переваги точкових світильників

13.05.19 16:08 0 3431

Точкові світильники — це невеликі світильники, що застосовуються для спрямованого або загального освітлення різних ділянок кімнати за допомогою яких можна максимально якісно спланувати висвітлення. Їх застосовують в приміщеннях будь-якого призначення: в житлових будинках, у ванній кімнаті, в басейні, на кухні, в коридорі.

Сучасні точкові світильники характеризуються рядом важливих показників і вигідно відрізняються від традиційних освітлювальних приладів. Вони є незамінним компонентом в оформленні престижного дизайну інтер'єрів.

Споживачів цікавить цілком розумне питання: як правильно встановити ці прилади, які типи світильників існують? Зараз ми більш детально поговоримо про їх класифікації, а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину svechka.kiev.ua, в якому їх безпосередньо можна придбати.

Класифікація точкових світильників

Залежно від призначення вони поділяються на:

  • практичні;
  • декоративні.

Практичні світильники підходять для створення відповідного ступеня освітленості, тоді як декоративні прилади з дзеркальними елементами виступають в якості декоративного елемента обробки та застосовуються для реалізації ексклюзивних проектів.

У точкових світильниках зазвичай використовуються світлодіодні, енергоощадні та галогенні лампочки. Світильники з галогенними лампами мають компактні габарити, а тривалість їх роботи в 3 рази вища, ніж у традиційних ламп.

Якщо говорити про функціональність точкових світильників, то вони класифікуються на:

  1. поворотні;
  2. неповоротні.

Світильники першого типу годяться для підвісних стель, тому вони стали користуватися високою популярністю. Їх зовнішній корпус повертається, даючи можливість направити потік світла, змінивши кут падіння променя.

Світильники для підвісних стель мають відмінності й по інших характеристиках, наприклад, лампи в них можуть бути встановлені зовні або всередині. Крім того, має значення розмір кріплення.

Вигідні переваги точкових світильників

У даних приладів є маса переваг:

  • Спрямованість світла. Якщо потрібно виділити який-небудь об'єкт в інтер'єрі або загострити увагу присутніх, це можна виконати за допомогою вбудованих світильників. Вони дозволяють правильно освітити приміщення. Спеціальний обертовий механізм забезпечує можливість швидкої зміни напряму пучка світла.
  • Захист від вологи. У багатьох приладах є алюмінієвий корпус, що дозволяє застосовувати світильники в приміщеннях з підвищеною вологістю — в саунах, ванних, в лазнях, при цьому абсолютно не думаючи про безпеку.
  • Зручні габарити. Мода на масивні стельові люстри, «з'їдають» і без того дорогий простір, давно забута, і сучасні вбудовані світильники стають як ніколи популярними. Ці компактні вироби нерідко застосовуються для оформлення підвісних стель: з їх допомогою створюється затишна атмосфера, вони не заважають очам і не зменшують простір.
  • Економічність. Існує думка, що установка точкових стельових світильників — б'є по кишені. Однак так здається лише на перший погляд, адже подібні прилади швидко окупаються, оскільки економно витрачають енергію і мають значним ресурсом (до 4000 годин).
  • Багаті можливості монтажу. Світильники дозволяють оформити будь-яке приміщення, вони підходять для будь-якого інтер'єру. Особливості конструкції світильників дозволяє встановлювати їх в меблі, в сходові отвори, і, зрозуміло, на стелі та стінах.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ