За активної участі Генеральної прокуратури України попереджено стягнення з міського бюджету Рівненської міської ради більш ніж 9 млн грн

За активної участі Генеральної прокуратури України попереджено стягнення з міського бюджету Рівненської міської ради більш ніж 9 млн грн

14.05.19 10:19 0 458
Генеральна прокуратура України відстояла у Верховному Суді інтереси держави, порушені внаслідок безпідставного стягнення з міського бюджету Рівненської міської ради заборгованості у сумі понад 9 млн грн.

Рішенням господарського суду Рівненської області позов приватного навчального закладу до Рівненської міської ради задоволено повністю, стягнуто з останньої кошти в сумі понад 11 млн грн, з яких лише 1,9 млн грн – кошти, які становлять вартість не завершеного приватним навчальним закладом будівництва дитячого садочка, що перейшов у комунальну власність, а інші – зайво нараховані закладом збитки та інфляційні втрати у сумі понад 9 млн грн.

Вказані обставини стали підставою для вступу органів прокуратури у розгляд цієї справи шляхом подання апеляційної скарги.

Постановою Північно-західного апеляційного господарського суду частково задоволено скаргу прокурора та стягнуто з міської ради заборгованість за безпідставно набуті кошти в сумі 1,9 млн грн, в іншій частині стягнення коштів відмовлено.

Не полишаючи намірів безпідставно стягнути всі кошти, заклад оскаржив постанову суду апеляційної інстанції до Верховного Суду.

Верховний Суд 23.04.2019 залишив у силі постанову суду апеляційної інстанції, погодившись з доводами прокурора про відсутність підстав для стягнення сум інфляційних витрат та збитків за цим договором.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цьогоріч за допомогою ...
Наступна новина: Закарпаття: на Рахівщині ...

КОМЕНТАРІ