На Вінничині за незаконно отриману субсидію - до відповідальності

На Вінничині за незаконно отриману субсидію - до відповідальності

14.05.19 11:04 0 1062
Як повідомлялось раніше, Бершадською місцевою прокуратурою, протягом 2019 року, повідомлено про підозру трьом місцевим жителькам, які заволоділи державними коштами, шляхом безпідставного отримання державної соціальної допомоги в сумі понад 120 тис. грн.

У квітні поточного року виявлено ще один факт заволодіння державними коштами.

Так, в серпні 2015 року, жителька Теплицького району звернулась до районного Управління праці та соціального захисту населення, їй надано державну допомогу у вигляді субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. У подальшому жінці перераховано субсидію на опалювальний період 2016-2017 року. Однак, вона, бажаючи отримати таку допомогу від держави й надалі, приховала свій реальний матеріальний стан ( в січні 2017 року придбала автомобіль майже за 200 тис. грн). І у період з січня по жовтень 2017 року незаконно отримала житлову субсидію від держави на 9,5 тис. грн, чим спричинила збиток державному бюджету.

За виявленим фактом зареєстровано кримінальне провадження. Під час досудового розслідування прокурором Теплицького відділу Бершадської місцевої прокуратури погоджено підозру та затверджено обвинувальний акт за ч.1 ст.190 КК України, який вже спрямовано до суду.

Довідково: відповідно до ч.1 ст.190 КК України – заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), передбачено покарання - у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокурори клопочуть про ...
Наступна новина: Покарали волинянина,який ...

КОМЕНТАРІ