В яких випадках використовується піскоструминне очищення?

В яких випадках використовується піскоструминне очищення?

14.05.19 18:32 0 5259

Піскоструминне очищення поверхонь — це ефективний спосіб швидко та якісно видалити практично будь-які види забруднень, іржі та застарілих покриттів. У зв'язку з тим, що піскоструй має ряд важливих переваг і обмежень, існує певний перелік робіт, при яких він буде найбільш ефективний, а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://www.boro.com.ua, в якому безпосередньо можна придбати піскоструминне обладнання.

Основні напрямки застосування піскоструя

Однією з найпоширеніших сфер використання піскоструминної техніки є один з етапів підготовки металевих, бетонних, дерев'яних, кам'яних або цегляних поверхонь перед фарбуванням. Найбільш активне застосування піскоструминна обробка знайшла в наступних областях:

  1. суднобудування при очищенні великих поверхонь корабельних днищ та інших компонентів;
  2. вагонобудування при здійсненні підготовки об'єктів під забарвлення, проведенні ремонтних робіт;
  3. мостобудування;
  4. очищення газопроводів і нафтопроводів;
  5. будівництво та реконструкція будівель.

Однак, дані сфери застосування цього обладнання далеко не єдині. Останнім часом все активніше застосовується піскоструминна декоративна обробка дзеркал і скляних предметів меблів. За допомогою різних трафаретних зображень та кількості нанесених шарів шаблону фахівці наносять кольорові, рельєфні та об'ємні малюнки, які можна порівняти з творами мистецтва.

Крім того, за допомогою піскоструминної камери проводять очищення дрібних складних металевих деталей, конструкцій і частин різних агрегатів.

Умови роботи з піскоструминним обладнанням

Піскоструминне обладнання є складним агрегатом і при його роботі відбувається великий викид пилу і частин абразиву. Оператор піскоструя повинен бути захищений від їх шкідливого впливу і забезпечений наступними видами техніки:

  • Фільтр повітряний ФВ-120/240. Він очищає повітря перед подачею в шолом оператора-піскоструминника за допомогою триступеневої системи очистки. Далі повітря через спеціальний повітряпровід подається до шолома піскоструминника.
  • Захисний шолом. Це обов'язкове пристрій, відповідно до вимог ГОСТу. Воно виготовляється з міцних, міцних матеріалів. Відрізняється герметичністю та наявністю оглядового вікна.
  • Спеціальний комбінезон, взуття та рукавиці. Вони застосовуються для захисту тіла оператора від попадання абразиву та пилу.

Види піскоструминних установок

В даний час існує 2 основних види піскоструминного устаткування:

  1. відкритий піскоструминний апарат;
  2. закрита піскоструминна камера.

Перевага першого агрегату полягає в його мобільності та відсутності залежності від обсягів оброблюваних конструкцій. Піскоструминна камера хороша для обробки дрібних деталей в замкнутому просторі. При цьому навколишнє середовище не піддається впливу абразивного пилу. Однак при такому способі очищення розміри конструкції строго обмежені розмірами камери. В обох випадках ступінь очищення залежить від регулювання оператором сили стисненого повітря, що подається з абразивом.

4 рівні піскоструминної обробки поверхонь

За міжнародною класифікацією піскоструминне очищення має позначення «Sa». Вона має 4 ступені очищення:

  • ISO-Sa1 (легке очищення). Поверхня очищається від видимих масляних плям і забруднень, а також від погано прилеглих частин іржі, окалини та фарби.
  • ISO-Sa2 (ретельне очищення). Перевірка неозброєним поглядом не може виявити нещільного прилягання забруднення, видалена велика частина іржі, окалини, застарілої фарби або іншого покриття.
  • ISO-Sa2 1/2 (дуже ретельне очищення). Поверхня виглядає зачищеною від основних плям бруду, окалини, фарби, іржі. Залишкові прояви забруднення ледь помітні.
  • ISO-Sa3 (візуально повне очищення). Для неозброєного погляду поверхня виглядає зачищеною від основних типів бруду і має однорідний металевий блиск.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: На Вінничині цивільна ...
Наступна новина: Ракетка для бадминтона: как ...

КОМЕНТАРІ