Канефрон: інструкція із застосування

Канефрон: інструкція із застосування

15.05.19 10:25 0 5459

Багато людей, які страждають на інфекційні та запальними захворюваннями органів сечовипускання, такими, як цистит, нефрит і уретрит, давно відкрили для себе Канефрон — препарат, призначений для терапії подібного роду недуг. Цей засіб містить в собі тільки натуральні рослинні компоненти, і його відрізняє порівняно невелике в порівнянні з синтетичними препаратами кількість протипоказань та побічних дій. Препарат випускається у двох лікарських формах.

Канефрон: історія

Канефрон має давню історію використання. Ліки були розроблені ще в 30-х роках минулого століття в Німеччині й з того часу користуються заслуженою повагою у пацієнтів. Препарат успішно застосовується протягом майже століття, і це найкраще свідчення його безпечності та ефективності.

Як правило, для лікування інфекцій сечостатевих органів використовуються антибіотики та протизапальні засоби. Однак у порівнянні з антибіотиками та протизапальними ліками у Канефрона менше побічних дій, і він надає щадне дію на нирки. Хоча в разі загострення інфекційних процесів (при наявності ознак інтоксикації) він навряд чи зможе їх замінити.

Склад

До складу Канефрона входять компоненти 3 лікарських рослин в однаковій пропорції:

  • золототисячника;
  • розмарину лікарського;
  • любистку.

Ці представники флори ростуть всюди в Євразії, і використовуються в народній медицині вже протягом багатьох століть. Золототисячник застосовується як проносне, для підвищення апетиту, як протиглисний засіб і засіб від екземи. Добре відомі також його здатності в лікуванні сечового міхура і нирок. Розмарин лікарський має жовчогінну дію, також він сприяє посиленню серцевих скорочень, знімає стрес і нервову напругу. Любисток має сечогінні властивості, стимулює апетит і знімає кишкові кольки.

Кожна з цих рослин може надавати специфічний ефект на організм, але зібрані разом в складі одного препарату, вони доповнюють дію один одного. У розмарину і золототисячника для приготування препарату використовується верхня частина рослини, а у любистку — корінь.

Біологічно активні речовини

Терапевтичний ефект Канефрону забезпечує унікальний комплекс біологічно активних речовин, що містяться в рослинних компонентах. Ці речовини включають:

  1. ефірні масла;
  2. фенолкарбонові кислоти;
  3. флавоноїди;
  4. глікозиди;
  5. фенольні кислоти;
  6. алкалоїди;
  7. розмаринова кислота;
  8. фталіди;
  9. гіркоти.

Найбільшу користь при лікуванні хвороб сечовидільної системи приносять ефірні масла, розмаринова кислота, флавоноїди та фенолкарбонові кислоти.

Ефірні масла надають розширюють кровоносні судини нирок і цим підсилюють кровообіг в тканинах цих органом. Крім того, вони мають сечогінну дію, уповільнюють процес всмоктування води та натрієвих солей. Посилення виведення води з організму при цьому не супроводжується втратою калію, що не змінює водно-сольовий баланс. Розмаринова кислота та флавоноїди, що містяться в Канефроні, мають протизапальну дію, сприяють розслабленню гладких м'язів, завдяки чому виробляють спазмолітичний ефект. Фенолкарбонові кислоти підвищують осмотичний тиск в нирках.

Лікарські властивості

Канефрон володіє наступними лікарськими властивостями:

  • сечогінною;
  • протизапальною;
  • антибактеріальною;
  • спазмолітичною.

Препарат також знижує кількість білка, що виводиться з сечею, усуває набряки.

Показання до застосування

Препарат підходить як для лікування запалень органів сечовидільної системи, так і для антибактеріальної терапії. Він рекомендується призначати при наступних хронічних формах захворювань сечовивідної системи:

  1. пієлонефрит;
  2. гломерулонефрит;
  3. цистит;
  4. нефрит;
  5. уретрит.

При гострих інфекційних захворюваннях препарат рекомендується використовувати спільно з антибактеріальними лікарськими засобами. При профілактиці запальних захворювань можна використовувати ліки в якості єдиного терапевтичний засіб.

Висновки

Канефрон — досить ефективний препарат, що підтверджується думкою як лікарів, так і пацієнтів. Однак він відноситься до засобів тривалої дії, що вимагають тривалих курсів прийому, і тому не можна очікувати, що він подіє вже на наступний день.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Угорські та британські ...
Наступна новина: Обзор смартфона Bluboo S1

КОМЕНТАРІ