Голови кількох іноземних представництв в Україні виступили із заявою до Дня проти гомофобії

Голови кількох іноземних представництв в Україні виступили із заявою до Дня проти гомофобії

15.05.19 23:19 0 639

Голови представництв в Україні країн Аргентини, Австралії, Австрії, Бельгії, Канади, Чехії, Кіпру, Данії, Естонії, ЄС, Фінляндії, Франції, Німеччини, Італії, Латвії, Литви, Нідерландів, Норвегії, Португалії, Словенії, Швеції, Швейцарії, Великої Британії та США оприлюднили заяву з нагоди Міжнародного дня проти гомофобії та трансфобії 17 травня, повідомляє прес-служба KyivPride2019.

«Із втіленням інституційних реформ і ухваленням відповідного законодавства впродовж останніх 5 років було досягнуто значного прогресу в цій сфері. Проте лесбійки, геї, бісексуали, люди-трансгендери, люди-квір (ЛГБТІК) залишаються вразливими перед сексуальною дискримінацією, включаючи злочини на ґрунті ненависті та порушення їхніх громадянських прав.

Щоб вирішити ці питання, ми заохочуємо Україну повністю імплементувати Національну стратегію з прав людини та відповідний план дій, ратифікувати Стамбульську конвенцію та вжити інших необхідних кроків для забезпечення втілення усесторонніх антидискримінаційних заходів», – йдеться у заяві. Згідно з повідомленням, тема цьогорічного «Маршу прайд» в Києві – «Свобода. Єдність. Боротьба».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 0)
Попередня новина: У метро Дніпра запустили ...
Наступна новина: Курс гривні росте на 9 ...

КОМЕНТАРІ