На Вінниччині,за ініціативи прокуратури,обмежено продаж алкоголю в нічний час у точках продажу ряду населених пунктів області

На Вінниччині,за ініціативи прокуратури,обмежено продаж алкоголю в нічний час у точках продажу ряду населених пунктів області

16.05.19 08:21 0 496
Прокуратурою Вінницької області систематично вживаються заходи, спрямовані на боротьбу зі злочинністю, як явищем.

Так, було встановлено, що, станом на кінець листопада минулого року, частка вчинених в стані сп’яніння злочинів склала 10,3 %.

Такий рівень "п’яних злочинів" може свідчити про негативні тенденції в суспільстві та позначається на безпеці громадян.

Одним із дієвих способів виправлення ситуації є обмеження продажу алкоголю в нічний час.

Верховною Радою 22.03.2018 прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових», яким органам місцевого самоврядування надано право самостійно визначати час продажу алкоголю у населених пунктах.

Обмежувальні заходи стосуються лише продажу алкоголю в магазинах, супермаркетах та інших точках продажу та, жодним чином, не застосовуються до реалізації алкоголю в нічних клубах, барах та інших спеціалізованих розважальних закладах, де, як правило, є охорона, яка відповідає за безпеку відпочиваючих.

Продаж алкоголю в нічний час обмежено у великих містах України: Києві, Львові, Луцьку, Житомирі, Чернігові, Кам’янці-Подільському.

Серед районів Вінницької області найвищий відсоток злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння спостерігається у південних районах області: Чернівецькому (32,7%), Мурованокуриловецькому (31,9%), Бершадському (23,7%), Могилів-Подільському (23,2%), Крижопільському (20,4%).

Тому, прокурорами в районах області, де збільшився рівень таких злочинів, на виконання завдання прокуратури Вінницької області, протягом 2019 року ініційовано, а відповідними радами прийнято рішення про заборону продажу алкоголю в нічний час у м. Бершадь, Липовець, смт. Томашпіль, Оратів, Дашів, Кирнасівка, Шпиків, Літин, Браїлів, Мурафа, Копайгород, Северинівка, с. Кунка, Краснопілка.

Крім того, такі рішення були самостійно прийняті місцевими радами раніше, у м. Ладижин, Бар, Немирів, Могилів-Подільський, Козятин, смт. Вапнярка, Чечельник, Тростянець, Теплик, Піщанка.

Прокуратурою також постійно вживаються координаційні та інші заходи, спрямовані на боротьбу з незаконним ввезенням та виготовленням алкогольних напоїв.

Робота по боротьбі зі злочинністю триває.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ГРАФІК ВИЇЗНИХ ПРИЙОМІВ ...
Наступна новина: «Добра вода» родом з ...

КОМЕНТАРІ