Сотні правоохоронців і міжнародні спостерігачі: у Запоріжжі відбувся «Веселковий флешмоб»

Сотні правоохоронців і міжнародні спостерігачі: у Запоріжжі відбувся «Веселковий флешмоб»

17.05.19 08:46 0 468

15 травня в центрі Запоріжжя відбулася акція «Веселковий флешмоб», присвячена Міжнародному дню проти гомофобії й трансфобії. В рамках акції учасники пройшлися ходою з плакатами «100 метрів гордості» та «Вперед до рівності» та скандували «Бунтуй, кохай, права не віддавай», «Наша традиція – свобода» тощо. За правопорядком під час акції стежили близько 500 правоохоронців – із поліції та Нацгвардії. Були також представники ОБСЄ та Моніторингової місії ООН з прав людини. Місце проведення флешмобу двічі змінювалося.

Як повідомив організатор акції Ростислав Мілевський, це зробили з міркувань безпеки. «Все, що стосується зміни локацій і гарантування безпеки цього заходу і уникнення провокацій, це все погоджувалось на безпосередніх зустрічах з поліцією, і телефоном», – розповів організатор заходу, директор Благодійного фонду «Гендер Зед» Ростислав Мілевський.

Спочатку флешмоб планували провести під стінами Запорізької облдержадміністрації. Однак через подання заявки від кількох релігійних організацій щодо одночасного проведення з флешмобом там своїх акцій, локацію змінили на каскад фонтанів «Веселка», а в день самого флешмобу його перенесли на площу біля Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 0)
Наступна новина: Ще десять фіналістів ...

КОМЕНТАРІ