Facebook обмежив функцію прямого ефіру після масового вбивства в Новій Зеландії

Facebook обмежив функцію прямого ефіру після масового вбивства в Новій Зеландії

17.05.19 09:11 0 511

Компанія Facebook заявила 14 травня, що робить жорсткішими правила прямоефірних трансляцій. Керівництво соціальної мережі ухвалило таке рішення перед початком зустрічі світових лідерів, спрямованої на припинення насильства після масового вбивства в Новій Зеландії.

Озброєний одинак 15 березня вбив 51 людину в двох мечетях у новозеландському місті Крайстчерч, транслюючи свої напади в мережі Facebook.

Це спричинило заклики до технологічних компаній зробити в своїх сервісах більше для боротьби з екстремізмом. Facebook заявляє, що запроваджує «політику одного удару» і тимчасово обмежує функцію Facebook Live для людей, які порушували правила користування мережею й були за це покарані. Також компанія розширює спектр порушень, які можуть спричинити призупинення функції Facebook Live.

«Рішення Facebook про обмеження прямого ефіру – це добрий перший крок, щоб обмежити використання застосунку як інструмента для терористів», – заявила прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн.

Мережа Facebook не уточнила, які саме порушення активують застосування «політики одного удару» чи як довго триватиме призупинення можливості використання Facebook Live, але відзначила, що згідно з новими правилами нападнику в Крайстчерчі не вдалося б використати цей сервіс.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 0)
Попередня новина: США запровадили санкції ...
Наступна новина: У Пакистані відбулося ...

КОМЕНТАРІ