У Тернопільській ОДА презентували книгу «Готи над Гнізною»

У Тернопільській ОДА презентували книгу «Готи над Гнізною»

17.05.19 10:09 0 1098
Історія чернихівської культури — це історія великого міжбагатоетнічого та багатонаціонального скупчення народів, що формувалися на нашій території. З періодом скіфів, сарматів, готів, гунів та слов'ян пов'язано багато питань, відповідей на які ми шукаємо досі. Про це зазначив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик під час презентації книги Володимира Тиліщака «Готи над Гнізною», що відбулася 16 травня у ТОДА.

«Готи над Гнізною» — це науково-популярна розвідка, присвячена прадавньому готському поселенню на території сучасної Тернопільщини. Книга являє собою збірку наукових праць відомого тернопільського краєзнавця Ігоря Герети, впорядковану одним із його учнів. Володимир Тиліщак знайомить читача з історичними загадками, а також духом і колоритом археологічної праці. Видання побачило світ за сприяння облдержадміністрації та обласної ради.

«Ігор Герета сформував цілі покоління прогресивних особистостей. А його праці — це мотиватор для багатьох дослідників більш глибше вивчати питання чернихівської культури», — зазначив Юрій Юрик.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Держдепартамент США ...

КОМЕНТАРІ