Трамп вважає,що Іран попросить про переговори зі США

Трамп вважає,що Іран попросить про переговори зі США

17.05.19 10:25 0 1134
Президент США Дональд Трамп висловив переконання, що Іран намагатиметься провести переговори зі Сполученими Штатами, і відкинув повідомлення, нібито в його адміністрації є розбіжності щодо політики відносно Тегерана.

«Я впевнений, що Іран захоче розмовляти найближчим часом», – написав Трамп у мережі Twitter 15 травня.

Ці заяви Трампа оприлюднені після його коментарів 9 травня, що він не виключає військового протистояння з Іраном.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив 16 травня в Токіо, що його країна демонструє «максимальну стриманість» після виходу США з ядерної угоди і додав, що «ескалація з боку Сполучених Штатів є неприйнятною».

Державний департамент США раніше цього тижня наказав усім державним службовцям, які не пов'язані з екстреними службами, залишити Ірак на тлі загострення відносин з сусіднім Іраном, повідомляє посольство США в Багдаді.

Договір про припинення ядерної програми Ірану в обмін на пом'якшення міжнародних санкцій у 2015 році підписали Сполучені Штати Америки, Британія, Франція, Німеччина, Китай та Росія. У 2018 році США в односторонньому порядку вийшли з угоди, звинувативши Іран в порушенні угоди. Позиції США та інших країн, які підписали угоду, розійшлися.

8 травня президент США Дональд Трамп оголосив про нові санкції проти Ірану. Вони стосуються виробництва сталі, алюмінію, міді й заліза. При цьому документ передбачає обмеження як проти виробників металів у самому Ірані, так і проти тих, хто ними торгує.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Держдепартамент США ...
Наступна новина: Відтепер виготовити «Карту ...

КОМЕНТАРІ