Вантажні шини та їх особливості

Вантажні шини та їх особливості

17.05.19 17:15 0 3515

Вкрай важливо правильно підібрати покришки для своєї вантажівки, адже вони впливають на безпеку і комфорт пересування. Крім того, правильно підібравши шини ви зумієте забезпечити: зниження витрат палива, більш швидке гальмування, хорошу динаміку розгону, керованість, стійкість на дорозі та багато іншого. Сучасні виробники пропонують великий вибір шин, які можна замовити за доступною ціною.

Як підібрати якісні шини?

В першу чергу варто враховувати якість дорожнього полотна на якому буде переміщатися автомобіль більшу частину часу:

  1. Якщо ви плануєте використовувати вантажівку для їзди по неякісним дорогам, то оптимальним варіантом будуть покришки з контрольованим тиском. Без них не обійтися в скрутних умовах, але при цьому вони скорочують вантажопідйомність. Згодом шини піддаються сильному зносу, що призводить до необхідності повної заміни.
  2. Якщо вантажівка буде їздити якісними дорогами, то хороший варіантом будуть пневматичні шини. У них є лише один суттєвий недолік — при проколі вони вкрай швидко втрачають тиск, що небезпечно при русі на високих швидкостях. Також шини слід підбирати в залежності від особливостей перевезень.

Наприклад, на дорогах, де переважає зимова каша або бруд, слід знижувати тиск. На хорошому покритті навпаки, залишати тиск в нормі або підвищувати. Крім того, ви повинні враховувати стиль водіння, який притаманний водієві транспортного засобу. У будь-якому випадку вантажні шини повинні бути якісними, адже їх основне завдання — забезпечити безпечне пересування.

Погодні умови

Вантажівки вимагають заміни літніх шин на зимові, а потім навпаки. Залежно від пори року повинен змінюватися малюнок протектора, від цього залежить ціна покришок. Бувають екстремальні умови, коли слід одягати ланцюга на гуму, в такому випадку можна легко підійматися на заледенілі гірки.

Якщо ви будете використовувати для їзди по засніжених дорогах літні шини, то буде жахливе управління і сильно збільшитися гальмівний шлях. Ви будете піддавати себе великому ризику, адже в таких умовах велика ймовірність виникнення аварійної ситуації. А при їзді на зимових шинах в теплу пору року, вони піддаються швидкого зносу. Будьте уважні на дорогах і стежте за зносом — це підвищить безпеку на дорозі.

По матеріалах: https://nbtire.com.ua/gruzovye-shiny/.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Як вибрати парфуми в ...
Наступна новина: Удобство эксплуатации и ...

КОМЕНТАРІ