Компанія Exxon Mobil евакуює персонал із Іраку на тлі напруженості з Іраном

Компанія Exxon Mobil евакуює персонал із Іраку на тлі напруженості з Іраном

20.05.19 08:36 0 1248
Американський нафтовий гігант, компанія Exxon Mobil, евакуює своїх іноземних співробітників з нафтового родовища в Іраку, заявив міністр нафти Іраку Тамер Гадбан 19 травня. Терміновий від'їзд близько 60 співробітників Exxon Mobil, переважно американців, відбувається на тлі загострення напруженості між Сполученими Штатами та Іраном і побоювань щодо потенційного збройного конфлікту.

Гадбан назвав рішення Exxon Mobil «неприйнятним і невиправданим», а також таким, що «не має нічого спільного з питанням безпеки або загрозами нафтовим родовищам у південному Іраку».

Вашингтон наказав нарощувати американську військову потужність на Близькому Сході і в Перській затоці, посилаючись на можливі загрози з боку Ірану. Раніше цього тижня Державний департамент США наказав усім державним службовцям, які не пов'язані з екстреними службами, залишити Ірак на тлі загострення відносин з Іраном. Федеральна авіаційна адміністрація (FAA) США 16 травня попередила американські комерційні авіалінії про ризики під час польотів над водами Перської затоки. /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Сербії проголошена ...
Наступна новина: Ердоган наполягає на ...

КОМЕНТАРІ