Швеція просить ордер на заочний арешт Ассанжа

Швеція просить ордер на заочний арешт Ассанжа

21.05.19 08:38 0 742
Прокуратура Швеції просить про ордер на заочний арешт засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Якщо суд вирішить заарештувати його, то прокуратура розпочне видачу європейського ордера на арешт і зробить запит на екстрадицію. Про це йдеться в повідомленні на сайті прокуратури міста Уппсала. Про дату судового засідання не повідомляється.

13 травня Шведська прокуратура відновила розслідування про зґвалтування проти Ассанжа. Справа була відкрита в 2010 році, але було припинено в 2017 році. В цей час Ассанж перебував у посольстві Еквадору в Лондоні, де отримав притулок. Прокурори допускали відновлення справи в разі, якщо Ассанж особисто зможе бути присутнім у Швеції. Термін давності у справі закінчується в серпні 2020 року.

Ассанж у 2012 році сховався в посольстві Еквадору в Лондоні, щоб уникнути видачі до Швеції за звинуваченням у зґвалтуванні. У квітні еквадорська влада позбавила Ассанжа притулку і видала його британській владі. Зараз він відбуває в британській в'язниці термін 50 місяців за порушення умов звільнення під заставу. Крім того, суд розглядає справу про його екстрадицію до США, де його звинувачують у незаконному доступі до секретної інформації.

Ассанж завжди заявляв, що побоюється саме екстрадиції до Сполучених Штатів, де, за його словами, йому можуть висунути серйозніші звинувачення.

У WikiLeaks вважають відновлення справи в Швеції результатом «політичного тиску».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині жителя ...
Наступна новина: Міський голова привітав ...

КОМЕНТАРІ