На Рівненщині прокуратура відсудила належну територіальній громаді земельну ділянку вартістю 700 тис. грн.

На Рівненщині прокуратура відсудила належну територіальній громаді земельну ділянку вартістю 700 тис. грн.

23.05.19 08:00 0 503
За результатами розгляду позову Здолбунівської місцевої прокуратури Господарським судом Рівненської області зобов'язано приватне підприємство повернути Гощанській селищній раді земельну ділянку вартістю 700 тис. грн.

Встановлено, що 30.07.2009 між приватним підприємством та вказаною селищною радою укладено договір оренди землі, відповідно до якого орган місцевого самоврядування надав підприємству у строкове платне користування у термін до 03.07.2014 земельну ділянку площею 0,4741 га.

У подальшому, договір оренди землі сторонами не продовжувався. Разом з тим, приватним підприємством, всупереч вимог земельного законодавства, земельну ділянку власнику не повернуто.

Внаслідок таких незаконних дій орендаря, орган місцевого самоврядування тривалий час був позбавлений можливості розпоряджатися земельною ділянкою, зокрема передавати її в користування іншим особам та отримувати орендну плату.

Тому, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про повернення земельної ділянки площею 0,4741 га вартістю 700 тис. грн.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Выбираем дом престарелых
Наступна новина: На Вінничині жінку,яка ...

КОМЕНТАРІ