Механічна чистка димаря за допомогою щітки

Механічна чистка димаря за допомогою щітки

23.05.19 14:18 0 4865

Чистка димоходу за допомогою щітки — це найбільш відомий та перевірений часом спосіб видалення сажі. Чистити димохід можна самостійно, або ж звернутися за допомогою до сажотруса — фахівцям в даній області. Суть механічного методу полягає в тому, що сажу видаляють вручну, за допомогою щітки або спеціального йоржика та допоміжного обладнання.

Щоб спростити собі задачу при самостійному чищенні можна використовувати спеціальну щітку зі складальними ручками (купуються окремо), що дозволяє чистити димохід зсередини приміщення, не вилазячи на дах.

Набір для чищення димоходу складається з наступних елементів (купуються окремо):

  1. Щітки, яка виконана з гнучких пластикових прутів, які легко згинаються та підлаштовуються під діаметр димоходу. Яскравим прикладом такої щітки є TopBrush. До речі, щоб купити її  в Україні потрібно перейти на сайт.
  2. Ручок довжиною по 1 м — ручки з різьбленням по черзі накручуються одна на одну та легко гнуться. Таким чином можна отримати щітку з довгою ручкою за допомогою якої, можна прочистити димар від сажі.

Навіщо потрібно чистити димохід і як усунути конденсат в димоході?

Як відомо причиною забруднення димової труби є конденсат в димарі. Це явище перетворення водяної пари, що міститься в пічних газів, в рідину через зниження їх температури.

Потім рідина, що з'явилась, змішується з продуктами горіння, що, у свою чергу, призводить до утворення агресивної кислоти, яка накопичується в димоході. Якщо не чистити димохід, то агресивні кислоти поступово роз'їдають трубу, зменшується її внутрішній діаметр, що негативно впливає на тягу.

Однак відсутність тяги це ще не найстрашніший наслідок конденсату в димоході. Найбільш небезпечним є можливість загоряння нальоту креазота всередині труби - "пожежа в димарі".

Щоб не допустити таких сумних наслідків димову трубу необхідно періодично чистити.

Вибираємо щітку для чищення димаря?

Головним інструментом для чищення димоходів є щітка. Вона може бути металевою або пластиковою та мати діаметр від 120 мм до 500 мм.

Оскільки щетина щітки досить жорстка, то купувати щітку для димоходу необхідно діаметром рівним діаметру труби. Це правило стосується, як металевих, так і пластикових щіток.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Зачем использовать ...

КОМЕНТАРІ