Лікування алкоголізму за методом Довженка

Лікування алкоголізму за методом Довженка

23.05.19 16:02 0 3480

Сьогодні в реабілітаційних клініках використовується безліч ефективних методів і програм, які допомагають позбутися від алкоголізму. Одним з них є авторський метод психолога Олександра Романовича Довженка, який успішно практикується в нашій країні ще з початку 80-х років. Його застосування вимагає від фахівця високих професійних навичок психотерапії та великого досвіду. Саме такі лікарі працюють в центрі "ДАР": https://darmed.com.ua/ru/nashi-uslugi/kodirovanie-ot-alkogolizma/, в якому безпосередньо займаються кодуванням від алкоголізму в Києві за методом Довженка.

Що собою представляє метод Довженка?

Лікування алкогольної залежності за методом Довженка полягає в психологічному та гіпнотичному впливі на підсвідомість пацієнта. У стані глибокого гіпнозу лікар поступово вселяє хворому думки про шкоду спиртного та необхідності повної відмови від алкоголю. Паралельно з цим алкоголіку вкладають в підсвідомість спеціальні кодові слова, котрі закріплюють результат лікування.

Лікування алкоголізму за методом Довженка має безліч позитивних відгуків від людей, яким він допоміг позбутися залежності. Найголовнішим фактором психотерапевтичного лікування є наявність у пацієнта бажання та мотивації вилікуватись. Спроби зриву після лікування гіпнозом ні до чого доброго не приводять.

Переваги лікування алкоголізму за методом Довженка

Цей метод емоційно-стресової терапії має ряд незаперечних переваг:

  • всього одного сеансу психотерапії та гіпнозу досить для придушення залежності на термін до 5 років, а можливо й назавжди;
  • пацієнт знаходиться у свідомості, він може відповідати на питання, глибокий гіпноз не застосовується;
  • якщо людина після лікування буде перебувати в оточенні людей, що вживають алкоголь, у неї не виникне нудоти та блювотних рефлексів;
  • гіпноз не завдає шкоди ні психічному, ні фізичному здоров'ю, а навпаки заспокоює та нормалізує загальний стан хворого;
  • ціна набагато нижча, ніж в інших методів лікування алкоголізму;
  • пацієнта не ставлять на облік в диспансер;
  • повна анонімність.

Важливим моментом у лікуванні є усвідомлення проблеми та бажання пацієнта лікуватися, без нього всі методи безсилі. Завдяки методу Довженко фахівець успішно мотивує людину на лікування. Для успішного лікування залежний не повинен приймати алкоголь та ліки, які його містять, а також кефір і квас протягом 1-2 тижнів перед процедурою. Якщо хворий виконає цю умову, це покаже, що він дійсно серйозно налаштований на лікування.

Терміни кодування

Оптимальний термін, на який кодують людину, встановлюється фахівцем після спілкування з пацієнтом, виявлення стадії залежності та ступеня тяги до алкоголю. У більшості випадків вже після 2-3 років у пацієнта виробляється неприязнь до алкоголю та усвідомлення того, що він більше не буде його приймати.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги сервісу по ...
Наступна новина: Що таке медогонка та які є ...

КОМЕНТАРІ