Волинь: прокурори вимагають повернути громаді на Маневиччині приміщення клубу,надане підприємцю в оренду із порушеннями законодавства

Волинь: прокурори вимагають повернути громаді на Маневиччині приміщення клубу,надане підприємцю в оренду із порушеннями законодавства

24.05.19 08:24 0 640
Маневицька місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Новорудської сільської ради до підприємця, аби визнати незаконним договір оренди комунального майна та зобов’язати суб’єкт господарювання повернути громаді орендоване приміщення.

Вивчаючи стан дотримання вимог законодавства у сфері використання об’єктів комунальної власності, прокурори з'ясували, що приміщення клубу в селі Градиськ Маневицького району було надано в оренду підприємцю із порушеннями законодавства.

Так, при укладенні у 2016 році договору оренди не проводилася оцінка майна, а це впливає на визначення розміру орендної плати (балансова вартість майна становить 45 226 грн, ринкова ж вартість об’єкта оренди згідно оцінок експертів – понад 500 тис грн).

Усупереч вимогам закону договір не посвідчений нотаріально та не здійснено його державну реєстрацію.

Відсутній в договорі порядок здійснення орендодавцем контролю за станом об’єкта оренди, обов’язок щодо забезпечення пожежної безпеки майна покладено лише орендодавця. При цьому орендар досі не застрахував орендоване майно.

Відтак прокурори в суді вимагатимуть визнання договору оренди незаконним та повернення приміщення клубу громаді.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Колишній адвокат Трампа ...
Наступна новина: На каналі «Україна» ...

КОМЕНТАРІ