В Тернополі урочисто відкрили Почесне Консульство Литовської Республіки

В Тернополі урочисто відкрили Почесне Консульство Литовської Республіки

24.05.19 09:00 0 826
2 травня в приміщенні на вул. Шашкевича, 11 відбулося урочисте Відкриття Почесного Консульства Литовської Республіки у Тернополі.

В офіційній церемонії прийняли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Маріус Януконіс, віце-міністр закордонних справ Литовської Республіки Даріус Скусявічюс, посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Микола Балтажи, Почесний консул Литви в Тернополі Ярослав Візняк та представники місцевої влади.

Міський голова Сергій Надал привітав почесних гостей у Тернополі та побажав, щоб відкриття Почесного Консульства започаткувало новий етап у зміцненні дружби між нашими народами.

«шня подія для нас є, безперечно, історичною, адже ще одна європейська країна відкрила своє консульство у Тернополі. І особливо приємно, що у Тернопіль «прийшла» саме Литва, тому щолитовці – справжній братній народ українцям. А відкриття Почесного консульства у Тернополі лише поглибить взаємовідносини між нашими дружніми народами та стане додатковим стимулом для економічної, культурної та туристичної співпраці між Тернополем і Литвою».

В свою чергу, литовські дипломати висловили сподівання, що відтепер Україні та Литві вдасться реалізувати ще більше спільних проектів в культурній, просвітницькій, освітній та економічній сферах.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Партія прем’єр-міністра ...
Наступна новина: Представник України в ООН ...

КОМЕНТАРІ