Тернопілля: «За час нашої співпраці ми налагодили чудові горизонтальні зв’язки»,- Степан Барна під час зустрічі з литовською делегацією

Тернопілля: «За час нашої співпраці ми налагодили чудові горизонтальні зв’язки»,- Степан Барна під час зустрічі з литовською делегацією

24.05.19 09:52 0 1302
У середу, 22 травня голова облдержадміністрації Степан Барна зустрівся із представниками дипломатичного корпусу Литовської Республіки. Гості приїхали з нагоди відкриття Почесного консульства Республіки Литва у Тернополі, а також, щоб стати учасниками Міжнародного інвестиційного форуму, який триватиме два дні у Збаражі. Зокрема у розмові брали участь Віце-міністр закордонних справ Литовської Республіки Дарюс Скусявічюс, Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, Почесний консул Литовської Республіки у Тернополі та Тернопільській області Ярослав Візняк, керівник Представництва МЗС України у Львові В'ячеслав Войнаровський.

Під час зустрічі обговорили активну участь Литовської Республіки у підтримці України в нинішній ситуації. Зокрема, голова ТОДА закцентував на організації відпочинку та оздоровлення дітей з сімей військовослужбовців у Тауразькому повіті.

“За час нашої співпраці ми налагодили чудові горизонтальні зв'язки. Зокрема, є інвестиційні надходження, що становлять приблизно 7 мільйонів доларів. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб розширювати ці контакти і збільшити частку інвестицій з боку Литви”, - наголосив Степан Барна. Він також зауважив, що на території Тернопільської області є чимало визначних пам'яток історії, які пов'язують український та литовський народи. Цей фактор має впливати на покращення туристичної галузі Тернопільщини.

У свою чергу литовські гості висловили подяку за підтримку у створенні Почесного консульства Республіки Литва у Тернополі та зазначили, що стосунки їхньої держави та України мають бути міцними і приносити взаємовигідні результати.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відтепер у Тернополі ...
Наступна новина: На Тернопільщині відбувся ...

КОМЕНТАРІ