Як підібрати та встановити парогенератордля турецької лазні?

Як підібрати та встановити парогенератордля турецької лазні?

24.05.19 15:41 0 2648

Парогенератор — серце вашого хамама. Хочеться його підібрати та встановити так, щоб потім не було проблем, щоб все працювало як треба і ваша турецька лазня наповнювалася густим паром. Далі, ми розглянемо особливості підбору та монтажу парогенератора, а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину «Теплодар Україна»: www.teplodar.in.ua/parogeneratory-dlya-hammama, в якому безпосередньо можна його придбати в Києві.

Очистка води

Важливо видалити з води, яка надходить до парогенератора, кальцій та натрій. Вони — основні складові накипу. Робиться це потрібно так:

  1. Віддайте воду, яку будете використовувати в парогенераторі, на аналіз. Потім, з результатами аналізу води, зверніться в компанію, яка займається системами підготовки води (часто вони ж і проводять її аналіз). Вони підберуть для Вас необхідний фільтр. Установка фільтра значно знизить ймовірність утворення накипу.
  2. Дистильовану воду використовувати не можна, тому що вона не проводить електричний струм, а всі датчики парогенератора працюють на слабких токах. Тобто з такою водою він не включиться.
  3. Забруднена вода не впливає на чистоту пари. Вода закипаючи перетворюється в пар, а забруднення залишаються в рідкій воді та з парою в парну не надходять. Забрудненість впливає тільки на працездатність, а й на тривалість роботи агрегату без очищення.

Потужність парогенератора: як підібрати?

Потужність парогенератора підбирається з розрахунку кількості кубічних метрів приміщення. Враховуйте, що у різних виробників на одну і ту ж кубатуру приміщення пропонуються апарати з різною потужністю. Щоб правильно підібрати парогенератор потрібно або звернутися до консультантів, або подивитися інструкції до конкретного пристрою.

Установка (монтаж) парогенератора

Парогенератор кріпиться в технічному приміщенні на стіну на рівні грудей, щоб з ним було зручно працювати, або на підлозі. Час від часу у нього необхідно міняти тен (це витратний матеріал, незалежно від виробника).

Від генератора пари в приміщення хамама проходить датчик температури. Його встановлюють в парній на висоті 1,7 - 1,9 м. Дуже важливо, щоб «теплі кабелі», якими утеплюють стіни, не наближалися до датчика ближче, ніж на 40-50 см.

Кнопку для примусової подачі пари встановлюють поруч з лежаком, щоб було зручно користуватися.

Паропровід — це ніщо інше, як мідна труба. Її діаметр 1/2 або 3/4 (залежить від потужності та виробника пристрою, докладніше читайте в інструкції обраного апарату). Намагайтеся прокласти паропровід так, щоб було якомога менше поворотів.

При прокладанні паропроводу не забудьте про уклони, щоб конденсат, в разі його утворення, не виходив з форсунок. Сам паропровід потрібно добре утеплити щоб уникнути тепло втрат. Максимальна довжина труби не повинна перевищувати 5 метрів, інакше — буде утворюватися конденсат.

Злив від парогенератора потрібно обладнати сифоном, для запобігання попадання запахів каналізації. Детальні інструкції по монтажу паротехніки можна знайти в технічному паспорті обраної моделі.

Пульт управління парогенератором можна вивести в парилку, але краще залишити в технічній кімнаті. У багатьох моделей за допомогою пульта можна управляти вентиляцією, освітленням і музикою в парній.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Индивидуальный заказ ...
Наступна новина: Кому стоит купить GPS ...

КОМЕНТАРІ