Як вибрати акумулятор для переносної радіостанції?

Як вибрати акумулятор для переносної радіостанції?

24.05.19 20:22 0 2644

Акумуляторна батарея (акумулятор АКБ) є найважливішою частиною переносної радіостанції. Від характеристик акумулятора залежать:

  1. час автономної роботи радіостанції;
  2. працездатність радіостанції в умовах низьких температур;
  3. іноді - дальність і якість радіозв'язку (особливо актуально для LB);
  4. можливість роботи в умовах вибухонебезпечних середовищ відносяться місця;
  5. можливість моніторингу стану і кондиціонування акумулятора в автоматичному режимі.

Далі, ми поговоримо як правильно вибрати акумулятор для переносної радіостанції, а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://mirkit.com.ua/category/batarei, в якому його безпосередньо можна придбати в Україні.

Як правильно вибрати акумулятор?

Якщо акумулятори, які Ви експлуатуєте, є в списку сумісності радіостанцій і акумуляторів і при цьому Вас повністю влаштовує їх робота - рекомендуємо не експериментувати і замовляти саме цю модель. У разі, якщо є необхідність у збільшенні часу безперервної роботи (в т.ч. при низьких температурах) або хочеться автоматизувати процес обслуговування акумуляторів - пропонуємо ознайомитися з порадами щодо підбору оптимального акумулятора.

При виборі типу акумулятора необхідно керуватися наступними параметрами:

  • Головне - не купити підробку. Ринок практично затоплений китайськими підробками під оригінальні акумулятори Motorola. Зустрічаються вітчизняні (і інші) виробники, які або повністю імітують зовнішній вигляд оригінальних акумуляторів, або змінюють / додають до оригінальною назвою одну-дві букви або цифри. Відрізнити за зовнішнім виглядом оригінальну батарею від хорошого підробки непідготовленій людині практично неможливо.
  • Подивіться список сумісних з Вашої радіостанцією акумуляторних батарей. Якщо Вашої моделі радіостанції або акумулятора немає в списку - напишіть або зателефонуйте в перевірену компанію;
  • Необхідно визначитися з діапазоном робочих температур: при температурі нижче 25 С (якщо радіостанція знаходиться не під верхнім одягом) - рекомендуємо тільки NiCd акумулятори; при температурах до -20-25 С - NiMH; при температурах вище, ніж 15 С добре працюють всі типи акумуляторів.
  • Тривалість робочої зміни. Для кожної радіостанції є таблиця, по якій можна подивитися час роботи акумулятора певної ємності при стандартних циклах - прийом в очікуванні / прийом зі звуком / передача. Якщо Вам потрібна робота радіостанції від одного акумулятора протягом 8 годин (3 зміни) - не потрібно вибирати найбільш ємні акумулятори типу NiCd і NiMH (вони не будуть встигати досить розряджатися за зміну, що через кілька місяців призведе до необхідності тренування). В даному випадку краще вибрати стандартний варіант, який йде за умовчанням в заводській комплектації радіостанції, або більш ємний LiIon (кращий вибір, якщо підходить температурний діапазон).
  • Якщо користувачі часто, але не надовго залишають своє робоче місце - рекомендуємо застосовувати тільки акумулятори, виконані за технологією IMPRES. При такому режимі роботи радіостанцію потрібно постійно заряджати, при використанні акумулятора і зарядного пристрою IMPRES, це можна робити без найменшого збитку для терміну служби акумулятора. Частково заряджену батарею можна сміливо брати з зарядного блоку, а потім знову встановлювати в ЗУ без будь-яких негативних наслідків. Акумулятор завжди буде повністю заряджений.
  • Термін служби. Найбільший термін служби при правильній експлуатації (що буває вкрай рідко), мають NiCd акумулятори. На жаль, у NiCd АКБ є істотні недоліки - досить велику вагу і габарити при середній ємності, обов'язковий повний розряд перед зарядкою (або регулярне кондиціонування). NiMH і LiIon акумулятори володіють приблизно рівним терміном служби (близько 1,5 років інтенсивної щоденної експлуатації, або 400-500 гарантованих циклів заряд-розряд). Переваги NiMH - більш низька вартість і робота в умовах температур до -20-25 С. Переваги LiIon - максимальна ємність і повна відсутність ефекту пам'яті. Основний недолік LiIon акумуляторів - втрата ємності при низьких температурах (при підвищенні температури ємність відновлюється).
  • Ціна. Тут все просто - найбільш дешеві NiCd акумулятори, найдорожчі - вибухобезпечні акумулятори з технологією IMPRES.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Гостиница "Seven Seas": ...
Наступна новина: Салон красоты "Клеопатра"

КОМЕНТАРІ