вагітність

Як вибрати клініку для ведення вагітності?

27.05.19 15:08 0 5348

Вагітність - це не хвороба, а прекрасний період для мами та малюка. Наповнити його спокоєм, позитивними емоціями та впевненістю, що здоров'я вас обох під контролем - головне завдання. Тому, вибір лікаря і клініки є дуже відповідальним моментом. Вам потрібен такий фахівець й такі умови для спостереження за своїм станом, щоб з турбот у вас залишилися тільки вибір місця прогулянки на свіжому повітрі, правильне харчування та підбір красивих, зручних нарядів.

На що ж звертати увагу, як зробити правильний вибір і які варіанти існують? Про це нам розповість співробітник медичного центру "Адоніс": https://adonis-o.com.ua/zhenskaya-konslultaciya/, в якому безпосередньо займаються веденням вагітності та прийняттям пологів в Києві.

Державна чи приватна клініка?

Якщо питання ставати на облік чи ні для усвідомленої мами не існує, то щоб визначитися з клінікою необхідно проаналізувати, що для вас є пріоритетним. Спочатку подумай про питання глобально, адже всі 9 місяців ви будете довіряти лікарю найцінніше - ваше з малюком здоров'я, регулярно приходити на планові обстеження, здавати аналізи, звертатися з питаннями. Уявіть, які умови для тебе ідеальні, при цьому враховуй свої фінансові можливості.

Що пропонує державна установа?

Плюси:

  1. Гарантоване безкоштовне ведення вагітності.
  2. Розташування поліклініки поблизу від дому.
  3. Лікарь, до якого ймовірно ви зверталися і до цього, знайомий з вашою історією.
  4. Видача всіх необхідних документів, для отримання виплат.
  5. Направлення на обов'язкові аналізи.
  6. Забор аналізів на безкоштовній основі.
  7. Наявність вузьких фахівців в одній будівлі, наприклад: ЛОРа, невролога, алерголога та інших.

Мінуси:

  • Вибір клініки. Це або поліклініка, прикріплена до вашого місця проживання, або найближча до квартири, яку ви орендуєте.
  • Вибір лікарів. Умовно він є, але на практиці може призвести до невдоволенням їх самих, так як порушується етика та міжособистісні відносини в колективі.
  • Кваліфікація лікаря. Вона залежить від досвіду, можливості направляти на платні аналізи, обстеження і т. д. Як правило, лікарі з держ. мед. установи люблять перестраховуватися і направляти з будь-якою нестандартною ситуацією до інших фахівців або в лікарню на стаціонар.
  • Обладнання. На жаль, доведеться задовольнятися тим, на що було виділено бюджет. І, зазвичай, це далеко не останні технології в галузі медицини.
  • Черга. Зараз у багатьох клініках вже ввели запис, але часто вільні години є на наступний тиждень, а що робити при позаплановому відвідуванні? Доведеться відсидіти в коридорі невідому кількість годин, а при спробі пройти між пацієнтами, витримати психологічну атаку відвідувачок.
  • Комфорт, естетика. Тут теж все залежить від міста та рівня клініки, якій дісталося фінансування, тому буде вам зручно і приємно знаходиться в стінах конкретного закладу - це справжня лотерея.
  • Аналізи. Кожна вагітність - це індивідуальний процес і, швидше за все, вам знадобляться додаткові аналізи, які доведеться робити платно в приватній лабораторії, так як спектр безкоштовних аналізів дуже обмежений.
  • Вузькі фахівці. Вони можуть бути у відпустці, до них жива черга, в якій очікують хворі пацієнти та є ризик заразитися. До того ж, не всі фахівці високого рівня і не завжди вони є в принципі. Наприклад, якщо вам 35+, то буде необхідно проходити консультації у лікаря-генетика, а такий лікар є далеко не в кожній районній поліклініці.

Особливості ведення вагітності в приватній клініці

Перша і незаперечна перевага - це свобода вибору! Вибір клініки, лікаря, часу відвідування, вартості послуг - все в ваших руках. Тому, добре вивчи кілька клінік: скільки років на ринку, їх прайси, зручність розташування, спектр обстежень на їх базі, ліцензії, але почніть з відгуків.

Саме відгуки таких же матусь, як і ви, є першою відправною точкою. Зберіть думки знайомих, які недавно народжували, почитайте відгуки на сайтах клінік, форумах, тематичних сайтах для вагітних. З них ви дізнаєтесь реалії взаємин між пацієнтом і лікарем, зрозумієте які питання треба внести до свого списку пріоритетів.

Зробіть акцент на наступних пунктах:

  1. Лікарі. На сайті приватної клініки повинні бути фотографії та опис спеціалізації, кваліфікації, досвіду, наукової діяльності кожного лікаря. Звертайте увагу на наявність вузьких фахівців, послуги яких можуть знадобитися в ході вагітності.
  2. Обладнання. Другим за важливістю чинником вибору є сучасне, високоякісне діагностичне обладнання. Наприклад, від моделі апарата УЗД залежить можливість вчасно виявити проблеми в розвитку плоду й прийняти своєчасне рішення щодо лікування.
  3. Послуги. Чим більший спектр аналізів і діагностик можна провести в межах однієї будівлі, тим зручніше вам буде. До того ж, від цього залежить загальна вартість послуг.
  4. Ціна. Здорове протікання вагітності вимагає фінансових витрат - це харчування з вітамінами, новий гардероб матусі, і, звичайно, вартість консультацій та обстежень у фахівців. В цьому випадку дуже зручні продумані пакети послуг в приватних клініках. Вам тоді не доведеться гадати яка сума необхідна на 9 місяців. Спираючись на великий досвід, пакети складені з урахуванням потреб таких же матусь, як і ви. У разі нестандартної ситуації, у вас повинна бути можливість докупити необхідне обстеження. Приємний бонусом буде знижка при покупці пакета послуг на весь період перебування на обліку.
  5. Комфорт. Такі моменти, як ведення вагітності з будь-якого терміну, можливість зв'язатися з лікарем 24 години на добу, зручний для вас час відвідування клініки, приємна атмосфера, хороший ремонт, ввічливий персонал є важливими складовими емоційного здоров'я майбутньої матусі. Ці пункти дають можливість планувати свій день, не ризикувати здоров'ям в чергах, мати в особі лікаря спеціаліста, який завжди на зв'язку і готовий прийти на допомогу з професійною консультацією. Про обстановку в клініці можна зробити висновки по фотографіях на сайті та відгуками клієнтів.
  6. Документи. Не забудь дізнатися які документи має право видавати медичний заклад, щоб ви згодом могли отримала виплати. Це залежить від наявності ліцензії на цей вид послуг.

Висновки

Вибір, де ставати на облік, залишається за вами. Зберіть інформацію, продумайте свій бюджет, врахуйте особливості свого здоров'я та необхідність підключення вузьких фахівців. Найголовніше - щоб ви відчували в медичному закладі себе впевнено та спокійно!


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Улична камера ...
Наступна новина: Страхование Зеленая Карта: ...

КОМЕНТАРІ