Закривати фестиваль класичної музики в Одесі буде учень Ростроповича

Закривати фестиваль класичної музики в Одесі буде учень Ростроповича

29.05.19 08:33 0 455
9 червня на концерті-закритті п'ятого ювілейного фестивалю Odessa Classics гратиме учень радянського віолончеліста Мстислава Ростроповича Міша Майський. На сцені одеської філармонії він виступатиме разом зі своїми дітьми. Про це Радіо Свобода повідомив засновник фестивалю, піаніст Олексій Ботвінов. За словами музиканта, Міша Майський був свого часу єдиним учнем, хто не відмовився від Ростроповича під час переслідувань останнього з боку радянської влади.

«Майський десь півтора року провів у в'язниці та психіатричній лікарні, потім одразу поїхав до Ізраїлю, де мав все розпочинати «з нуля». Він став всесвітньо відомим музикантом і чотири рази придивлявся до нашого фестивалю, питав колишніх учасників і дізнавався про Odessa Classics», – розповів Ботвінов.

Крім Ростроповича, Майській також навчався у Григорія П'ятигорського. В 1973 році він вперше виступив в Карнеґі-холлі (Нью-Йорк), в 1976 році – в Лондоні із Королівським філармонічним оркестром. Він грав із такими піаністами як Марта Аргеріх і Раду Лупу, скрипалями Джошуа Беллом, Іцхаком Перлманом, Вадимом Репіним і Максимом Венгеровым, диригентами Леонардом Бернстайном, Володимиром Ашкеназі, Даніелем Баренбоймом і Джузеппе Синополі. Всього віолончеліст записав понад 30 альбомів. /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У команди тернополян з ...

КОМЕНТАРІ