Накопичувальне страхування життя: основні переваги

Накопичувальне страхування життя: основні переваги

29.05.19 19:04 0 1343

Якщо для західних страхових ринків накопичувальне страхування життя має найбільш відчутне значення в порівнянні з іншими видами страхування, то в Україні цей вид страхування життя поки не набув широкого поширення. Перш за все, це пов'язано з негативними спогадами про подібні продукти часів СРСР, але також роль відіграє ще й загальне нерозуміння його переваг. Далі, ми розглянемо всі позитивні сторони накопичувального страхування життя, а розповість нам головний редактор сайту https://trustlife.me/, на якому ви безпосередньо можете купити поліс страхування життя в Україні.

Переваги накопичувального страхування життя

Накопичувальне страхування життя в своєму класичному розумінні являє собою послугу, що дозволяє одночасно накопичити певну кількість грошей та забезпечити фінансовий захист для своїх близьких. У такого виду страхування є ряд вигідних особливостей, в число яких входять:

  • «Заморожування» умов страхування. Очевидним плюсом такого виду страхування є те, що протягом усього часу дії договору зі страховою компанією тариф і ризики мінятися не будуть. Тобто дані параметри не залежатимуть ні від зміни віку, ні від зміни стану здоров'я власника поліса. Цим накопичувальне страхування життя вигідно відрізняється від придбання полісів щороку, адже в останньому випадку ризики та тарифи змінюються з урахуванням наявності захворювань у клієнта компанії, яких з віком стає все більше й більше.
  • Прибутковість. Річна прибутковість в разі накопичувального страхування фіксується, як правило, на рівні не більше 3-5 %, але при цьому до неї може додаватися інвестиційний дохід в розмірі 10-22 %.
  • Економія часу. Багато страхувальників, які з різних причин не довіряють накопичувальному страхування життя, вважають за краще зберігати свої заощадження в банку, а захист життя і здоров'я забезпечувати за допомогою страхових договорів на невеликий термін. Такий спосіб, безперечно, має свої переваги, проте він також забирає у страхувальника велику кількість часу. Щоб розібратися з усіма проблемами відразу, краще купити поліс накопичувального страхування.
  • Тривалий термін вкладу. Ще одна вигідна відмінність накопичувального страхування життя від альтернативного вкладення в банку - це довгостроковість вкладення. Якщо в банківській організації максимальним терміном вкладу є 5-річний період, то для накопичувального страхування цей термін є «нижньою межею». В середньому період дії подібних договорів становить близько 15 років, а максимальний термін обмежений лише віком застрахованого.
  • Можливість призначити вигодонабувача. Відповідно до українського законодавства в разі смерті застрахованої особи виплати по страховому випадку отримує вигодонабувач. Це означає, що дана частина заощаджень застрахованого не буде передана в спадок, а отже, не може бути заарештована, конфіскована або розділена.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ