ООН: жителі КНДР платять хабарі,щоб вижити

ООН: жителі КНДР платять хабарі,щоб вижити

30.05.19 08:09 0 443
Жителі Північної Кореї змушені вдаватися до хабарів, щоб забезпечити собі виживання і отримати предмети першої необхідності, що безмірно розширило корупцію в державному апараті КНДР.

Про це мовиться в новій доповіді Управління ООН з прав людини, яка базується на свідченнях 214 перебіжчиків з КНДР до Південної Кореї і на інформації, наданої установами ООН, що мають доступ до Північної Кореї.

Як зазначили в ООН, система держрозподілу, що склалася після голоду у середині 1990-х рокі, жертвами якого стали сотні тисяч людей, жорстко обмежила можливість займатися будь-якою підприємницькою діяльністю і почала жорстокіше карати за будь-яку ініціативу у цьому напрямку.

Згідно з доповіддю, фундаментальні права людей в КНДР широко порушуються. За словами Верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет: «права на харчування, здоров'я, житло, роботу, свободу пересування є універсальними і невід'ємними, але в Північній Кореї вони залежать насамперед від здатності окремих осіб підкуповувати державних посадових осіб». /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: «Книжковий арсенал» ...

КОМЕНТАРІ