Косово оголосило росіянина-співробітника ООН персоною нон-ґрата

Косово оголосило росіянина-співробітника ООН персоною нон-ґрата

01.06.19 08:39 0 1401
Влада Косова оголосила співробітника ООН з Росії Михайла Краснощокова персоною нон-ґрата і наказала вислати його з країни. Про це 31 травня повідомив прем'єр-міністр країни Рамуш Харадінай.

За його словами, він наказав міністерству закордонних справ негайно оголосити Краснощокова небажаною особою в країні. Харадінай також закликав спеціального представника генерального секретаря ООН у Косові діяти згідно з цим рішенням.

Читайте також: У Косові заявили про затримання росіянина, який «маскувався під дипломата»

Водночас у січні 2019 року генеральний секретар ООН Атоніу Ґутерріш оприлюднив заяву у зв'язку з суперечкою в Сомалі, заявивши, що «доктрина статусу нон-ґрата не застосовується до штатних працівників ООН».

Краснощокова затримали 28 травня внаслідок низки поліцейських рейдів на півночі країни, де переважно проживають серби. В процесі рейду заарештували 19 офіцерів поліції за підозрою у «злочинній діяльності», тоді як Краснощокова, ще одного члена місії ООН і шістьох етнічних сербів затримали за підозрою в перешкоджанні поліцейській операції. В ході арешту він отримав поранення.

Краснощокова швидко звільнили і надали йому медичну допомогу в госпіталі у Північній Мітровиці. Згодом його переправили до Військової медичної академії у Белграді, столиці сусідньої Сербії.

Посол Росії в Сербії Олександр Чепурін 31 травня відвідав Краснощокова в лікарні і назвав цей інцидент «варварством і звірством».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ