З якими проблемами найчастіше звертаються в сервісний центр власники Macbook?

З якими проблемами найчастіше звертаються в сервісний центр власники Macbook?

01.06.19 10:01 0 5599

Будь-яка техніка не застрахована від поломок. І ноутбуки від компанії Apple - не виняток. Тому сьогодні ми розповімо про найбільш часті поломки самих популярних і актуальних моделей. Ну а більше інформації про поломки Macbook ви можете прочитати на сайті a-service.ua, де також можна замовити їх терміновий ремонт в Києві.

Поломки MacBook Air 11 A1465 та MacBook Air 13 A1466

Ноутбуки цих моделей практично не мають заводського браку і ламаються в основному через неправильну експлуатацію. Наприклад, коли в апарат потрапляє вода, практично в 100 % випадків повністю або частково перестає працювати клавіатура. Також на материнській платі з'являються окислення, які через деякий час приводять її в несправний стан. Тому якщо ви залили апарат, не рекомендується ним користуватися, а потрібно його вимкнути і як можна швидше віднести в сервісний центр.

Друга за популярністю проблема, що виникає — це вихід з ладу акумулятора. Приблизно 1 раз на 2 роки потрібно його міняти. І це стосується всіх ноутбуків, де є батареї, бо старі акумулятори схильні до здуття. І якщо вчасно їх не поміняти, то можуть вийти з ладу всі компоненти.

Поломки MacBook Pro 13 A1278

Цей апарат випускався близько 8 років тому, що досить немаленький термін для будь-якої техніки. На цих моделях спочатку встановлювалися жорсткі диски, які через декілька років починають виходити з ладу. Тому, щоб не втратити важливі дані, ми рекомендуємо міняти їх раз в 3-4 року. Також в ці моделі можна встановити SSD. Цей накопичувач дасть комп'ютера нове життя, оскільки на SSD будь-яка техніка працює значно швидше.

У цих апаратах також є одна конструктивна особливість, через яку виходить з ладу шлейф жорсткого диска. Полягає вона в тому, що це шлейф розташований поблизу нижньої кришки. І коли ви носите цей ноутбук постійно з собою, цей шлейф перетирається.

Поломки MacBook Pro 15 A1286

Через те, що ця модель теж досить стара, то як і на MacBook A1278 тут потрібна своєчасна заміна жорсткого диска. Але найчастіше на цій моделі виходить з ладу чіп, який відповідає за роботу відеокарти. В основному це відбувається внаслідок перегріву, оскільки користувачі не проводять профілактику (чистку), і до того ж на цій моделі не дуже добре продумана система охолодження.

Поломки MacBook Pro 13 A1502 (Retina)

Ці моделі не мають будь-яких конструктивних проблем. Тому найчастіше люди звертаються в сервісний центр через неправильну експлуатацію. Наприклад, попадання всередину води або будь-яких механічних пошкоджень. На відміну від MacBook Pro 13 A1278, наступні моделі мають тонший корпус, що звичайно ж погано позначається на міцності.

Поломки MacBook Pro 15 A1398 (Retina)

Апарати цієї моделі досить сильно відрізняються між собою в залежності від року випуску. Наприклад, MacBook Pro 15 2012-2013 року мають проблеми з відеочіпом. Моделі 2013-2014 роки вилікувалися від хвороб попередника та особливих тенденцій до поломок не мають. Головне їх вчасно чистити та змінювати акумулятор. А ось на моделях 2015 року досить часто перестає працювати шлейф тачпада, через його невдале розташування. Точно також, як і в MacBook Pro 13 A1278 виходить з ладу шлейф жорсткого диска.

Поломки MacBook 12 A1534, MacBook Pro 13 A1706 / A1708 (Без тачбара), MacBook Pro 15 (A1707)

Всі ці ноутбуки відносяться до останнього покоління комп'ютерів Apple і мають схожу конструкцію. Найчастіше ці апарати починають функціонувати належним чином через неправильне користування. На MacBook 12 дуже часто розбивається дисплей і приходить в непридатний стан топкейс, так як ноутбук дуже тонкий.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Пораненого ...
Наступна новина: Фільтри для пральної ...

КОМЕНТАРІ